Echipa Lupu-Purec îşi propune aplicarea programului de guvernare

Prefectul Matei Lupu și subprefectul Sebastian Purec fac o echipă cât se poate de nimerită și reușesc să aducă Instituția Prefectului Caraș-Severin la standardele de performantă dorite pentru județ. Acest aspect a fost subliniat de către prefectul Matei Lupu, care a apreciat ca foarte bună activitatea instituției pe anul 2017.

Anul 2017 nu a fost tocmai ușor, fie și numai dacă este să ne luăm după numărul actelor administrative analizate în decursul anului trecut: 29.208. Dintre care 294 de hotărâri de consiliu județean și 7250 de hotărâri de consiliu local, peste 1000 de dispoziții ale președintelui Consiliului Județean și peste 20.000 de dispoziții de primar.

Dintre toate actele verificate, doar 87 au fost considerate ilegale (65 de hcl și 22 de dispoziții de primar), 49 dintre ele au fost revocate de către inițiator, iar 15 au fost menținute, în pofida avizului de nelegalitate al Instituției Prefectului.

Instituția Prefectului a dispus și 22 de controale la autoritățile publice locale în urma unor sesizări sau petiții primite și a dispus aplicarea normelor legale care se impuneau în cazurile respective.

Pentru 2018 echipa Lupu-Purec își propune o creștere a eficienței activității în gestionarea factorilor de risc aduși de situațiile de urgență, îmbunătățirea imaginii instituției, asigurarea transparenței decizionale și aplicarea programului de guvernare.