Viziunile unui (fost) vameş care a ştiut când să închidă ochii. Laurian Crecană se vede… executat public!

Condamnat, alături de doi polițiști de frontieră, pentru că a închis ochii în timp ce un microbuz ticsit cu 1,6 milioane de țigarete trecea prin PTF Naidăș, fostul vameș Laurian Crecană a cerut revizuirea sentinței definitive prin care a fost condamnat la 6 ani de închisoare.

Laurian Crecană a cerut Curții de Apel Timișoara, cea care a pronunțat sentința definitivă în dosarul în care a fost condamnat, să revizuiască sentința cu pricina, motivând că i-a fost încălcat dreptul la apărare. Astfel că, zice Crecană, procesul s-ar fi transformat într-o adevărată execuție publică a sa.

Curtea de Apel a constatat că este necompetentă să judece cauza și a declinat dosarul spre Tribunalul Caraș-Severin, instanța de fond care a judecat dosarul ce se cere revizuit. Din păcate, nici aici Crecană nu a avut prea mare șansă, judecătorul constatând că dosarul este la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde a fost depusă o contestație în anulare, și a amânat judecarea dosarului pentru a putea cere de la Înalta Curte dosarul.

În cererea de rexaminare, Crecană a arătat judecătorilor că în ședința de la Curtea de Apel care a dat sentința definitivă nu a fost prezent nici el, nici apărătorul său ales, care a depus la dosar o cerere de amânare pentru că îi decedase tatăl. Completul de Apel a cerut Baroului Timiș un apărător din oficiu pentru Crecană, considerând că apărătorul ales, deși lipsea motivat, avea obligația de a trimite un avocat în substituire.

Deși acum pledează în victimă, în timpul procesului pe fond Crecană și-a dorit să facă ceva victime printre jurnaliști, nemulțumit, probabil, de mediatizarea acelui caz.