EXCLUSIV. Acuzat de hărțuire sexuală, procurorul Bucurică rupe tăcerea: „Scopul e de a mă scoate pe linie moartă din anumite investigații!” [VIDEO]

Fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița respinge vehement acuzațiile ce i se aduc. Magistratul vorbește despre încercări de intimidare și denigrare orchestrate de persoane cărora le-a deschis dosare penale!

George Bucurică a vorbit în exclusivitate pentru expressdebanat.ro după ce la un post central de televiziune au fost difuzate înregistrări audio ce se vor a fi suportul unei plângeri penale pentru hărțuire sexuală, plângere formulată de o tânără din Oravița, care e parte vătămată într-unul din dosarele instrumentate de procuror. Magistratul a susținut că acuzațiile ce i se aduc au fost formulate fraudulos și că urmăresc intimidarea și compromiterea sa. Procurorul Bucurică a amintit și de alte înregistrări ce-l vizau și apărute în spațiul public, care s-ar fi dovedit între timp a fi fost fabricate.

După cum știți, sexul și agresiunile sexuale fac deliciul presei. Acele acuzații anterioare și acele înregistrări au fost retractate de cei care le-au formulat. Și nu în fața mea, în fața publicului, ci în fața judecătorilor, a magistraților care investigau acele cauze care mă priveau și în care se prezentau acele înregistrări ca fiind probe ale unor infracțiuni”, a afirmat George Bucurică.

Întrebat fiind dacă el este cel care apare în înregistrarea prezentată la Antena 3, reprezentantul Ministerului Public a afirmat că, „în mod sigur, și de această dată, acuzațiile sunt nereale”. Bucurică consideră că  nu e vorba despre acuzații la adresa sa,  ci de calomnii. Cine și mai ales de ce ar urmări discreditarea procurorului?! „Scopul mediat este de a mă scoate pe linie moartă din anumite investigații pe care le-am început, le-am condus și se apropie de un final. Ca urmare, persoanele interesate sunt nu numai extrem de virulente la adresa mea, dar sunt extrem de interesate să stopeze astfel de investigații. Aceste persoane au legătură cu mediul infracțional. Faptul că unele din persoane ocupă și funcții publice prezintă doar importanță cu privire la natura faptelor pe care aceștia le pot comite. Nu vă pot da nume, sunt investigații pe rol, nu numai cu privire la acele persoane, dar și cu privire la persoanele care au generat o astfel de situație creatoare de așa zise acuzații false la adresa mea și la acest moment nu se pot oferi detalii”, a explicat procurorul.

 Eu nu cred că se urmărește nici tragerea mea la răspundere penală și nici măcar disciplinară. Se urmărește în primul rând excluderea mea din investigații, astfel încât procurorii și organele judiciare care vor prelua aceste investigații să le demareze sau să le continue de o manieră mai grea – George Bucurică, procuror

Despre majoritatea acuzațiilor ce i se aduc, George Bucurică spune că sunt aberante și nereale și că nu e vorba neapărat că se stopează o investigație, darcă se îngreunează o investigație prin înlocuirea sa de la conducerea acelei investigații.

Procurorul George Bucurică a fost acuzat că i-a făcut avansuri unei tinere, parte vătămată într-un dosar instrumentat chiar de el, și că a încercat să o folosească pentru a culege informații. Fosta soție a primarului Oraviței l-a acuzat și ea de comportament nepotrivit pe magistrat, asta după ce, la momentul deschiderii dosarului penal ce-l vizează pe șeful administrației locale orăvițene acesta din urmă vorbea despre un dosar deschis din răzbunare, ca urmare a unor chestiuni personale. În trecut, procurorul Bucurică a fost acuzat de lucruri asemănătoare și de fiica fostului avocat Teofil Drugărin, acestea fiind însă dovedite a fi doar o încercare de intimidare. Imediat după apariția celui mai recent scandal, procurorul general a dispus încetarea delegării lui George Bucurică în funcția de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița, acesta revenind la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin.