Încă un şofer candidat la stabilirea de recorduri în alcoolemie!

„Polițiștii au constatat depășirea unui record de alcoolemie!“, anunţă reprezentanţii IPJ Caraş-Severin, ca urmare a unui caz petrecut pe raza judeţului, la sfârşitul lunii ianuarie.

În dimineaţa zilei de 30 ianuarie 2018, la ora 6.30, lucrători din cadrul Poliției Oravița, aflați în serviciul de patrulare, supraveghere și control a circulației rutiere pe DN 57, au oprit pentru control un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat de 28 de ani, din comuna Ciuchici. La verificarea cu aparatul etilotest a conductorului auto, a rezultat o valoare de 2 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Şoferul este cercetat acum cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, faptă prevăzută și pedepsită de art. 336, alin. 1, din Codul Penal.

„Din fericire, de această dată, intervenția polițiștilor a avut loc înainte ca cel aflat la volan să pună în pericol viața sa sau a altor persoane. Totuși, reamintim faptul că, în ultimii cinci ani, conducerea sub influența alcoolului a fost cauza unui număr de 45 de accidente cu morți sau răniți grav“, precizează Compartimentul Relaţii Publice din cadrul IPJ Caraş-Severin.

Sursă foto: inroman.ro.