EXPLOZIV. Au aruncat Poliția în aer! Șefii IPJ Caraș-Severin, în slujba fărădelegii?!

Lucrurile o iau razna în Poliția din Caraș-Severin! Alți polițiști, pe lângă cel amenințat în stil mafiot, au lansat acuzații deosebit de grave la adresa celor care conduc Inspectoratul de Poliție Județean! Capii IPJ ar fi trecut de partea cealaltă a legii!

Mihail Munteanu a provocat un adevărat cutremur în IPJ Caraș-Severin prin acuzațiile deosebit de grave pe care  i le-a adus la cunoștință chiar și ministrului Internelor, Petre Tobă. Vizați sunt șeful inspectoratului, Viorel Avram, și adjunctul Mihai Moatăr, acesta din urmă fiind chiar cercetat într-un dosar penal pentru că ar fi divulgat adresa de domiciliu a procurorului Bucurică avocatului Drugărin, cu scopul de a-i fi amenințată și terorizată familia.

„Conducerea IPJ nu mai e de mult în slujba legii!”

Constantin Rotariu îmbracă uniforma de polițist din 1996, în prezent lucrând în Poliția orașului Oravița. În activitatea sa, întinsă pe durata a două decenii, a văzut și auzit multe, dar susține că a ajuns la limita răbdării. „Nu mai am nimic de pierdut. Dacă s-a ajuns chiar la amenințări cu violență… Mi-am pierdut orice optimism. Care siguranță și încredere?! E greu să mai creadă lumea în sloganul Poliției, chiar dacă unii dintre noi ne chinuim să păstrăm un climat de liniște. Conducerea IPJ nu mai e de mult în slujba legii! În poliție nu s-a cerut calitate, ci cantitate!”, ne-a declarat polițistul Rotariu.  L-am rugat pe omul legii să detalieze, să vorbească despre motivele care l-au determinat să facă astfel de acuzații. „Sunt nereguli foarte mari, a spus Rotariu, nereguli pe care le-am sesizat și IGP-ului (Inspectoratul General de Poliție – n.r.). Intenția nu e de a destabiliza Poliția, ci de a se lua măsuri și lucrurile să revină la normal. Polițiștii sunt ținuți în birouri și încărcați cu tot felul de banalități, ca să nu poată rezolva cazurile unde există alte interese. Prin sindicat, prin Biroul Teritorial SNAP Caraș-Severin, am tot făcut hârtii și am întrebat de programul de continuitate a serviciului polițienesc, pentru că după o anumită oră nu mai sunt polițiști în serviciu. Ce urmăresc șefii IPJ?!”

La ce oră se culcă infractorii?!

Practic, polițistul Rotariu insinuează faptul că, în mod intenționat, oamenii legii sunt „dezarmați” în lupta pentru combaterea fenomenului infracțional. De fapt, ar fi vorba doar despre anumite grupări infracționale care se bucură astfel de sprijinul capilor Poliției! Grav, foarte grav dacă se va dovedi că e așa! Dar despre acest lucru se vorbește mult mai în amănunt într-un comunicat de presă semnat de Biroul Teritorial Caraș-Severin al Sindicatului Național al Agenților de Poliție. Comunicatul începe exploziv: „Contrabandiștii mișună prin comunele de la granița Caraș-Severinului pentru că IPJ-ul nu a vrut să planifice polițiștii la serviciu după ora 16! Zona Oravița din județul Caraș-Severin face parte din zona de frontieră a statului Român cu Serbia, loc care în timp a devenit punctul strategic al infractorilor pentru  aprovizionarea zonei de vest cu produse de contrabandă, lucru certificat în dosarele penale întocmite și condamnările rezultate din acestea. Constatăm cu stupoare faptul că, deși se întâmplă nenumărate infracțiuni de contrabandă în această zonă, crime și tâlhării, polițiștii din Caraș-Severin, de la judiciar și de la posturile de poliție, nu sunt planificați în serviciu după ora 16:00. Oare conducerea IPJ Caraș-Severin are impresia că după ora 16.00 infractorii se bagă la culcare?!

Polițiști cu jumătate de normă!

Gheorghe Terfăloagă e agent de poliție în Grădinari și, spune acesta, la începutul lunii martie 2015, a adus la cunoștința conducerii IPJ Caraș-Severin o serie de nereguli, printre care și acest aspect. Numai că, în loc ca lucrurile să fie puse în legalitate, acesta ar fi fost amenințat că i se vor efectua controale profesionale dacă mai îndrăznește să critice modul în care sunt întocmite planificările în serviciu ale polițiștilor. În octombrie 2015 s-a înființat Sindicatul Național al Agenților de Poliție Biroul Teritorial Caraș-Severin, organizație care a sesizat încă o dată conducerea IPJ Caraș-Severin referitor la aceste nereguli generalizate în întregul județ, mai spune Terfăloagă, ales chiar președinte al sindicatului respectiv. „Răspunsul conducerii IPJ a fost unul halucinant. Ne-au informat că din punctul lor de vedere nu e nicio problemă că nu sunt planificați polițiști în serviciu după ora 16:00, în condițiile în care Statutul polițistului stabilește foarte clar că serviciul polițienesc are caracter continuu și permanent, fiind vorba despre un serviciu de siguranță națională. În aceste condiții, nu ne rămâne decât să ne întrebăm ce interes există ca polițiștii să nu fie prezenți pe străzi în intervalul orar 16:00-08:00, când de altfel sunt înregistrate cele mai multe sesizări”, se arată în același comunicat.

Se încalcă legea! Flagrant!

Siguranța cetățenilor din Caraș-Severin este grav afectată, mai susține SNAP Caraș-Severin, fiind înregistrate infracțiuni de omor, nenumărate fapte de tâlhărie, polițiști bătuți și ultragiați, toate săvârșite în intervalul orar 16:00-08:00! „Se pare că nimeni din conducerea IPJ Caraș-Severin nu are intenția de a respecta legea și de a planifica pe toată durata celor 24 de ore polițiști în serviciu. Și pentru a înțelege fiecare cetățean, în momentul de față, în situația unui apel de urgență după ora 16:00, ofițerul de serviciu anunță un polițist care se află în timpul liber să intervină, acesta îmbracă uniforma de poliție, se deplasează de la domiciliu la unitatea de poliție pentru a se echipa cu mijloacele din dotare și abia apoi pornește către eveniment. Astfel, durata dintre momentul sesizării și a prezenței efective a polițistului la fața locului să fie de cel puțin o oră! Da, este paradoxal, dar așa funcționează Poliția în Caraș-Severin în anul 2015, când avem pretenții de aderare la spațiul Schengen. Deoarece conducerea IPJ Caraș-Severin arată dezinteres total față de cetățenii pe care îi «protejează» și amenință persoanele care scot în evidență problemele de acest gen, atragem atenția populației să-și asigure locuințele, să fie vigilenți, iar după ora 16.00 să nu mai iasă din casă, deoarece hoții, tâlharii și violatorii circulă liniștiți pe străzi pentru simplul motiv că polițiștii din structurile de poliție judiciară nu sunt planificați în serviciu”, a concluzionat conducerea SNAP Caraș-Severin.

Conducerea IPJ Caraș-Severin nu a comentat oficial acuzațiile foarte dure lansate de SNAP. Cel puțin nu până în momentul de față! Neoficial, totul ar fi pus pe seama conflictelor sindicale. Toți cei trei polițiști care au acuzat conducerea IPJ sunt legați de SNAP, sindicat declarat nereprezentativ. Terfăloagă e președintele BT Caraș-Severin, Munteanu e vicepreședinte, iar Rotariu a aderat și el la același sindicat. Tocmai faptul că SNAP nu e tratat la fel ca Sindicatul Polițiștilor din Banat sau ca Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual i-ar fi determinat pe cei trei polițiști să atenteze la conducerea IPJ. Acuzațiile lor sunt tratate la vârful IPJ ca niște frustrări și neadevăruri, care afectează grav imaginea Poliției din Caraș-Severin. Astfel că populația județului nu ar trebui să se îngrijoreze, pentru că sunt destui polițiști, la fiecare oră, care să vegheze pentru siguranța cărășenilor. Sunt capii Poliției cărășene în slujba legii sau mai degrabă a fărădelegii?! Este o întrebare la care va răspunde, cel mai probabil, corpul de control al ministrului Tobă. Până atunci, ochii în patru!

CITEȘTE ȘI:

Amenințat cu moartea în stil mafiot! Un polițist acuză capii Poliției din Caraş-Severin!

Alertă de grad zero în IPJ Caraș-Severin! Protecție specială pentru familia polițistului amenințat în stil mafiot!

Scurgeri de informații secrete în IPJ Caraș-Severin pentru amenințarea procurorului Bucurică! Adjunctul Moatăr, implicat în contrabandă?!

Rămâi pe expressdebanat.ro! Revenim cu amănunte!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/