Determinare și ambiție. „Familia“ HC Adrian Petrea face spectacol în Sala Polivalentă!

HC Adrian Petrea Reșița a obținut o victorie importantă în această seară, în etapa a 18-a a Ligii Naționale de handbal masculin. Elevii lui Adrian Petrea au învins pe Energia Târgu Jiu, cu scorul de 29-24 (13-11), și se gândesc deja la confruntarea de duminică, 7 februarie, când la Reșița va veni Potaissa Turda.

În fața unui public entuziast, dornic să vadă din nou handbal de calitate la Sala Polivalentă din Reșița, HC Adrian Petrea s-a concentrat pentru a scoate maximum din meciul cu Energia Târgu Jiu. Handbaliștii echipei reșițene au și un ascendent moral asupra gorjenilor, după ce în tur se impuseseră chiar la Târgu Jiu. Antrenorul Adrian Petrea a apreciat determinarea elevilor săi, care „au arătat ca o familie“, după cum s-a exprimat tehnicianul formației reșițene la finalul jocului. Un singur moment mai delicat a avut HC Adrian Petrea, în prima repriză, când gorjenii rămăseseră doar cu trei jucători pe semicerc, fiind eliminați temporar Acatrinei, Giotoiu și Bejinariu, însă reșițenii nu au reușit să înscrie. În repriza secundă, odată cu trecerea timpului, era tot mai clar cine va fi învingătoarea. Spre bucuria fanilor, victoria a fost a Reșiței, care are șanse mari să prindă play-off-ul Ligii Naționale, ceea ce ar putea fi considerată o surpriză doar dacă ne gândim că HC Adrian Petrea este nou-promovată, însă după modul în care se prezintă în teren ar trebui să fie ceva normal.

„Ne-am așteptat la un meci greu, cum a și fost de altfel. Am studiat echipa din Târgu Jiu, care are în componență jucători valoroși, jucători cu experiență și am încercat pe cât posibil să anihilăm forța lor de aruncare de afară. Și ne-a reușit, datorită agresivității și apărătorilor care s-au apărat la Țuțu și Acatrinei și nu le-au dat posibilitatea să vină în elan, să-și facă pașii și să vină să arunce liber la poartă. Pe de altă parte, vreau să felicit determinarea și ambiția echipei noastre, pentru că în seara asta echipa noastră a arătat ca o familie și a câștigat meciul. S-a văzut și pe teren, jucătorii s-au ajutat între ei, în momentele grele ale unui jucător, celălalt l-a ajutat și asta contează foarte mult. După meciul disputat la CSM București aveam mari speranțe, pentru că am văzut acolo o echipă care a revenit de la șapte goluri și a pierdut la aruncările de la șapte metri. Ceea ce s-a întâmplat acolo, în Cupa României, îmi dădea mare încredere pentru seara asta și s-a văzut că încetul cu încetul construim într-adevăr o echipă, căreia ce-i cer eu la antrenamente și la meciuri este determinarea și să nu renunțe la luptă, oricât ar fi scorul pe tabelă. În cazul în care pierdem, pierdem cu capul sus. Mulțumim publicului prezent în sală, întotdeauna publicul este atuul nostru principal, îi așteptăm în continuare pe suporteri la meciuri, îi așteptăm și duminică la meciul cu Turda. Noi vom face tot ce e posibil pentru a le oferi un spectacol“, a spus antrenorul Adrian Petrea, care a salutat sprijinul acordat echipei prin redeschiderea Sălii Polivalente.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157664123445802″]
„A fost un meci greu, pentru care ne-am antrenat intens. Am fost concentrați, am jucat ca o familie și pot spune că ne-am îndeplinit tot ce ne-am propus“, a spus și pivotul Mihail Huta, aflat la prima sa conferință de presă.

HC Adrian Petrea Reșița – Energia Târgu Jiu 29-24 (13-11)
4 februarie 2016. Sala Polivalentă din Reșița.
Avertismente: Pîrîianu, Pîrvan, Rohozneanu / Giotoiu, Iancu, Pralica.
Eliminări 2 min.: Popovici (2), Bahan / Acatrinei (2), Șoldănescu (2), Bejinariu, Giotoiu, Țuțu, Iancu.
Aruncări de la 7 metri: Reșița 4 (toate transformate) / Tg. Jiu 3 (două transformate)
HC Adrian Petrea: Tevzadze, Drăghici – Trifkovic (9 goluri), Vaidasigan (5), Lela (3), Dospinescu (3), Ignat (2), Bahan (2), Heimbach (1), Huta (1), Popovici (1), Rohozneanu (1), Pîrvan (1), Pîrîianu, Rugaci, Starchenko. Antrenor: Adrian Petrea.
Energia Tg. Jiu: Șelaru, Bucătaru – Nistor (6), Giotoiu (4), Țuțu (3), Păunică (3), Tîrzioru (2), Mănescu (2), Bejinariu (1), Pralica (1), Stoica (1), Acatrinei (1), Șoldănescu, Iancu, Enache, Mledenciu. Antrenor: Bozo Rudic.
Au arbitrat Georgian Băducu și Răzvan Voicu, ambii din Buzău. Observator: Horațiu Belu.

Pentru HC Adrian Petrea Reșița urmează meciul cu Potaissa Turda, programat duminică, 7 februarie, de la ora 17:00, la Sala Polivalentă.

Foto: Miruna Mihancea