Scurgeri de informații secrete în IPJ Caraș-Severin pentru amenințarea procurorului Bucurică! Adjunctul Moatăr, implicat în contrabandă?!

Procurorul George Bucurică, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oravița, a devenit foarte incomod. Atât pentru lumea interlopă și contrabandiștii de tutun, cât și pentru unii colegi de-ai săi sau pentru polițiști trecuți de ceva vreme de partea cealaltă a legii. Dosarele deschise de Bucurică au trimis oameni în sălile de judecată și chiar în pușcărie, dar în același timp au închis afaceri ilicite și au oprit sume uriașe de bani să intre în buzunarele grupurilor infracționale și ale oamenilor mânjiți din sistemul judiciar.  Pentru toți aceștia, procurorul trebuie să plece cu orice preț din Oravița!

Avocatul Teofil Drugărin, omul judecat într-un final pentru hărțuirea procurorului, pare dispus să-și riște libertatea numai pentru a-l elimina pe cel care a pus gând rău mafiei orăvițene. De fapt, riscurile pe care și le asumă nu sunt chiar atât de mari și asta pentru că, din câte se pare, lui Drugărin îi țin spatele șefi din poliție și chiar procurori.  După ce soția sa a primit acasă o scrisoare cu un conținut imposibil de reprodus, expediată chiar de Teofil Drugărin, în semn clar de amenințare, procurorul Bucurică a făcut o plângere penală față de fapta unui angajat al Ministerului Afacerilor Interne care a divulgat unei persoane neautorizate, mai exact avocatului Drugărin, adresa sa de domiciliu. Asta ar cam însemna abuz în serviciu contra intereselor persoanelor!

I-au alarmat familia!

Soția procurorului Bucurică a primit mesajul de tip mafiot prin poștă, în 5 decembrie 2013, la adresa de domiciliu pe care procurorul e convins că Drugărin a primit-o de la un șef din Poliția Caraș-Severin. „Adresa se poate afla foarte ușor în urma unei verificări în bazele de date ale MAI, fie prin verificarea fișei mele personale din evidențele Direcției pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date, fie prin verificarea numărului de înmatriculare al autoturismului pe care-l dețin și folosesc”, a scris magistratul în plângerea penală.

Dosar clasat!

Procurorul Teodor Iordache, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, a instrumentat plângerea penală formulată de colegul său de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oravița cu privire la autori necunoscuți din cadrul Ministerului Afacerilor Interne care I-au divulgat avocatului Drugărin adresa sa de domiciliu și în februarie 2014 s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu și divulgarea secretului profesional. Au fost audiați în cauză, în calitate de martori, doi polițiști de la IPJ Caraș-Severin. Ambii au spus că nu au accesat baza de date. Procurorul Iordache a concluzionat imediat că nu rezultă faptul că polițiști din cadrul MAI I-au divulgat avocatului Drugărin adresa soției magistratului. „Este posibil ca Drugărin să fi obținut de la alte persoane decât cele care lucrează în cadrul MAI”, a mai spus Iordache în ordonanța prin care a clasat cauza pe motiv că „nu există probe că o persoană a săvârșit infracțiunile pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale”.

A ocolit efectuarea cercetărilor!

Nemulțumit și chiar contrariat de concluziile și soluția colegului său de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, procurorul Bucurică a înaintat prim-procurorului o plângere împotriva soluției de clasare. În primul rând, pentru că „faptele de instigare la infracțiuni de corupție săvârșite de avocatul Drugărin nu au fost cercetate și nu s-a adoptat o soluție cu privire la acestea”. Magistratul a mai arătat că procurorul de caz mai degrabă a ocolit efectuarea cercetărilor pentru identificarea împrejurărilor în care s-a petrecut totul, dar și a persoanelor implicate. Ar fi fost evitate acte de cercetare privind persoanele care au accesat bazele de date, care aveau legătură cu locul de expediere și, mai grav, chiar interes să îi furnizeze datele lui Drugărin!

Toate pistele duc la adjunctul IPJ Caraș-Severin!

De ce ar fi evitat procurorul Iordache să afle adevărul?! Deoarece cercetările l-ar fi condus către ofițeri de poliție judiciară și chiar către un șef din cadrul IPJ Caraș-Severin. Cel puțin așa este convins Bucurică. „Pentru păstrarea confidențialității și pentru a nu stânjeni urmărirea penală față de două persoane, ofițeri de poliție judiciară și funcție de conducere din cadrul IPJ Caraș-Severin, nu le voi menționa numele”, a scris magistratul de la Oravița în plângere. Chiar dacă în plângere nu l-a nominalizat, Bucurică se referă la Mihai Moatăr, adjunctul Inspectoratului de Poliție al Județului Caraș-Severin. La ordinul acestuia, ofițerul Daniel Pupăzan ar fi accesat baza de date pentru aflarea adresei procurorului de la Oravița!

Piedici și la Poliția Oravița!

gif card de energie dacus 1000x100

Cel puțin dubioasă e și atitudinea unor polițiști de la Oravița. După primirea scrisorii de către soția sa, procurorul Bucurică a discutat cu un polițist din Oravița despre înregistrările camerelor de supraveghere din oficiul poștal. Mai exact, ca acestea să nu fie șterse. Sesizând pericolul dispariției probelor, din proprie inițiativă, polițistul respectiv a întocmit o adresă către oficiul poștal și a solicitat în interesul unor cercetări conservarea înregistrărilor, planificând să se deplaseze împreună cu un coleg la oficiul poștal. Acesta din urmă a refuzat însă să semneze adresa respectivă pe motiv că nu există dosar și, ca atare, nu se poate! În cele din urmă, plângerea procurorului Bucurică a fost repartizată DGA-ului, unde nu se închid ochii și nu se trece cu vederea. Imediat s-a cerut IGPR-ului lista persoanelor care au accesat baza de date cu privire la persoana procurorului orăvițean și au început investigațiile și audierile.

Ciudat, procurorul de caz a intervenit și a solicitat Serviciului Județean Anticorupție înaintarea dosarului. Asta, deși cercetările mergeau înspre aflarea adevărului. „În mod surprinzător, în aceeași perioadă am fost sunat de un ofițer de poliție, care cu o evidentă emoție în glas și nejustificată pentru natura discuției mă roagă să nu cred ceva rău despre ofițerul Pupăzan pentru că este un ofițer bun și garantează pentru el”, i-a divulgat Bucurică prim-procurorului. Șeful de poliție l-a lămurit, practic, pe Bucurică cine anume a accesat baza de date, mai exact fișa sa, dar i-a transmis să nu se gândească la ceva rău, deoarece e vorba de un ofițer bun.

Au vrut să șteargă urmele!

Avocatul Drugărin a recunoscut că el a obținut și folosit datele procurorului, dar nu de la Pupăzan sau Moatăr, ci de la Constantin Rotariu, polițist la Oravița. Acesta nu se afla în cercul de relații al lui Drugărin. Ba, mai mult decât atât, polițistul Rotariu a confirmat faptul că de la IPJ Caraș-Severin s-a încercat ștergerea urmelor! „Surprinzător, a doua zi, am discutat cu Rotariu, care mi-a relatat că a primit cu o zi înainte un telefon ciudat, de la ofițerul Pupăzan, care i-a explicat că a accesat baza de date cu datele mele personale, că se fac niște verificări și îl ruga pe Rotariu să-și asume el responsabilitatea verificării, pe motiv că acesta ar fi avut o sesizare și îi trebuiau datele. Rotariu mi-a relatat că a refuzat categoric”, a adus Bucurică în vederea prim-procurorului. Și, pentru ca totul să fie și mai clar, la un moment dat, Pupăzan, văzând că toată vina poate pica pe el, i-a spus coleguilui Rotariu: „Cine le-a făcut să răspundă!”

Moatăr nu (mai) știe nimic!

Ciudat este și altceva! Procurorul Iordache susține în ordonanță că a audiat doi martori din IPJ. Mihai Moatăr, al doilea om în Poliția din Caraș-Severin, a explicat pentru Express de Banat că habar nu are de plângerea lui Bucurică. „Nu e adevărat, nici nu știu despre ce este vorba. Eu sunt om serios, acum aud despre treaba asta. Nu am avut treabă eu cu Drugărin. Nu am nicio relație cu Drugărin, îl cunosc, pentru că ne-am intersectat când lucram niște dosare cu el. M-a mai băgat domnul procuror într-un dosar, că l-aș fi ajutat pe Cătănescu! Habar nu am despre ce este vorba acum, sută la sută nu am nicio legătură cu acest Drugărin. Nu am vorbit cu el de cel puțin trei ani. De când sunt pe funcția asta nu am vorbit cu el!”, a declarat Moatăr.

Adjunctul IPJ, implicat în contrabanda cu țigări?!

Bucurică e sigur că lucrurile stau exact pe dos și i-a dat prim-procurorului și motivele pentru care Drugărin ar fi fost sprijinit de la vârful IPJ, de Moatăr și Pupăzan, pentru a-l intimida. „Nu numai că-l cunosc pe Drugărin, dar fac parte dintr-un grup de persoane care comit sau sprijină activități de contrabandă și evaziune fiscală pe raza județului Caraș-Severin, grup ale căror interese au fost lezate și puse în pericol de activitatea mea profesională și care au apelat la Drugărin pentru discreditarea mea!”, a acuzat procurorul George Bucurică în plângerea formulată față de clasarea cauzei.

CITEŞTE ŞI: Mesaje de intimidare pentru procurorul care lichidează lumea interlopă din zona Oravița! Cu implicarea unor șefi din Poliție!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/