EXCLUSIV. La „Carol Davila”, notele fictive se dădeau… din greșeală?! Încep audierile-maraton!

Se anunță audieri pe bandă rulantă în dosarul deschis la Postliceala „Carol Davila” din Caransebeș. Aproape 60 de martori vor da declarații în fața judecătorului în cazul „fabricii” de asistenți medicali.

Judecătorul a decis că este momentul să înceapă cercetarea, după ce a audiat şi ultimele profesoare trimise în judecată de Parchet pentru că ar fi „aranjat” notele unor candidaţi de la școala postliceală din Caransebeș. Acestea chiar au recunoscut că au dat note în date fictive, fără ca evaluarea propriu-zisă să se fi făcut la acele zile trecute în catalog sau că au încheiat situaţia elevei Oana Crîsnic la cererea secretarei cu mult după încheierea anului şcolar. Dar spun că toate acestea nu sunt decât greşeli, tot greşeli susţinând că sunt şi falsurile din referatele lucrărilor de diplomă sau notele trecute la materii predate de alţi profesori din şcoală.

Şi asta în timp ce vorbim de o şcoală extrem de importantă, atât ca pregătire practică, dar şi ca pregătire teoretică, o şcoală sanitară care ar trebui să pregătească temeinic oameni care vor avea viaţa altor oameni pe mână, dar care nici măcar nu au efectuat orele de practică sau nu au fost ascultaţi din materie, ci au primit note pe… referate!

leader board 728 x 90 px

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV. Corupție în Postliceala Sanitară „Carol Davila” din Caransebeş! Zeci de absolvenți audiați de procurori!

Nu mai puţin de 57 de martori, audiaţi şi citaţi de procurori în rechizitorii, dar şi alţi martori citaţi de partea vătămată urmează să fie audiaţi şi confruntaţi în contradictoriu de către judecătorul cauzei, fapt ce transformă următoarele termene de judecată în audieri-maraton.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV. Bișniță în centrul Caransebeșului cu diplomele asistenților medicali de la „Carol Davila”!

Avocatul Cosmin Bolosin a spus că este periculoasă audierea unui număr aşa mare de martori şi că se opune unei astfel de proceduri, căci intervine oboseala şi avocaţii nu vor mai putea fi atenţi la cele declarate, propunând să fie audiaţi maximum 5 martori pe şedinţă. După negocieri cu ceilalţi avocaţi, instanţa a reuşit să stabilească, totuşi, audierea a câte 7 martori pe şedinţă, astfel că sala de judecată se va transforma într-un veritabil stadion de maraton… declarativ!

CITEȘTE ȘI:

VIDEO: Managerul Sanitarei „Carol Davila” a îmbrăcat habarniști în halate de asistenți medicali! N-are nicio remușcare!

Dosarul Sanitarei „Carol Davila” Caransebeș, oprit de la judecată! Managerul care a umblat la șefii PSD a scăpat de interdicții!

Dosarul Sanitarei „Carol Davila” Caransebeș a intrat în vacanţă. În vacanţa mare!