Dosarul Sanitarei „Carol Davila” Caransebeș, oprit de la judecată! Managerul care a umblat la șefii PSD a scăpat de interdicții!

Tribunalul Caraș-Severin a admis excepțiile invocate de două dintre inculpate, profesoarele Elena Monda și Elena Roman, cărora li s-ar fi încălcat dreptul la apărare, și a revocat totodată măsurile preventive dispuse în cazul managerului postlicealei, Eleonora Gavrilesc, și a consilierului juridic de la Inspectoratul Școlar Județean, Ioan Pălean!
Instanța a admis astăzi cererile formulate de inculpaţii Ioan Pălean, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, conflict de interese şi divulgare a informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, și Eleonora Gavrilesc, judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, de instigare la abuz în serviciu şi complicitate la abuz în serviciu și a dispus revocarea măsurilor preventive a controlului judiciar luate faţă de aceştia în octombrie, anul trecut. Parchetul are la dispoziție 48 de ore să conteste decizia instanței. „E o soluție corectă, s-a intrat în normalitate!”, a comentat avocatul Cosmin Bolosin.
Altceva este însă mult mai interesant în acest caz. Instanța de fond a anulat anumite acte de urmărire penală efectuate de organele de cercetare în ceea ce le privește pe două dintre profesoarele școlii „Carol Davila”, în sensul încălcării dreptului la apărare. Mai exact, audierea acestora nu ar fi fost făcută în prezența avocaților. Indirect, de acest lucru ar putea profita și Eleonora Gavrilesc, care și-ar dori în primul rând ca dosarul să se întoarcă la Parchet, la faza de urmărire penală. Acest lucru se va stabili la Curtea de Apel Timișoara, deoarece reprezentanții Ministerului Public au contestat soluția dată de Tribunalul Caraș-Severin.