Pe Francisc Vaștag nu-l mai interesează Federația Română de Box!

Triplul campion mondial la box, reșițeanul Francisc Vaștag, așteaptă să vadă cine va conduce destinele boxului românesc. Biroul Federal dizolvat la finele anului trecut lasă loc unor noi alegeri la vârful Federației Române de Box.

Francisc Vaștag spune că nu se mai gândește să ocupe un post de conducere, după ce a fost o perioadă vicepreședinte, în mandatul lui Doroftei. „Nu mai candidez, le-am spus și colegilor mei, dacă vor ca acest Centru Olimpic de Tineret să mai activeze la Reșița, eu îi voi sprijini. În rest, nu mai vreau să mă implic în Federație, e și departe și, după cum ați văzut, la noi la box tot timpul sunt probleme, din păcate. Boxul a avut de suferit din cauza orgoliilor. Anul trecut, încă din luna ianuarie-februarie, nu am mai avut buget. Neavând buget, a fost greu și cu centrele olimpice, a fost greu și cu deplasările, pentru că n-avea cine să le plătească. Și atunci, fără concursuri, fără meciuri, nu ai cum să faci performanță. Să sperăm că, ușor-ușor, lucrurile se vor rezolva, dar cred că mai durează”, a precizat reputatul om de sport.

Francisc Vaștag a spus că așteaptă un răspuns din partea Comitetului Olimpic și Sportiv Român și a Federației Române de Box, în privința continuării activității Centrului Olimpic de Tineret de la Reșița. În acest sens, a fost înaintată o adresă din partea Clubului Sportiv Municipal Reșița.