EXCLUSIV. Bișniță în centrul Caransebeșului cu diplomele asistenților medicali de la „Carol Davila”!

Ceea ce au descoperit organele de cercetare penală la Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este de-a dreptul strigător la cer și îngrijorător pentru toți cei care au ghinionul să ajungă pe mâna absolvenților unității de învățământ pentru care s-a intervenit politic, la cel mai înalt nivel. La minister, dar și la inspectoratul județean! 

Ca și cum nu ar fi fost suficient că nu prea dau pe la ore, iar că mulți dintre ei sunt atât de slab pregătiți încât nu au fost în stare să copieze la examene cu cărțile deschise pe masă, cei mai mulți dintre cursanții Sanitarei „Carol Davila” și-au cumpărat ca la piață lucrările de certificare profesională pe baza cărora s-au văzut cu diplomele de asistenți medicali în mână. Și, mai grav, cu care s-au angajat în sistemul sanitar! Procurorii s-au autosesizat cu privire la școala manageriată de Eleonora Gavrilesc, deoarece aveau o mulțime de indicii că această Școală Sanitară deturnează actul educațional pentru ca președinta UNPR Călan, Eleonora Gavrilesc, și acoliții săi să se îmbogățească.

Majoritatea absolvenților au achiziționat la prețuri cuprinse între 250-300 de lei lucrări de certificare profesională de la biroul de copiat acte situat pe Strada Primăriei Nr. 6, locație unde își desfășoară activitatea SC Profilam Exim SRL Caransebeș. Lucrările erau comercializate ilegal de către asociații societății comerciale menționate, Adrian Ardelean și Anamaria Ardelean, iar materialele didactice provin din baza de date, PC-urile situate în incinta biroului respectiv, o parte din acestea fiind arhivate în format electronic cu ocazia sesiunilor de examen din anii precedenți. Există indicii că activitățile ilicite ale soților Ardelean se derulează în complicitate cu unele cadre didactice ale școlii postliceale”, au reținut procurorii printre motivele care au condus la începerea urmăririi penale in rem.

Administratorul biroului de copiat acte susține însă că tot ceea ce apare în dosar referitor la numele său și al soției sale este neadevărat. Adrian Ardelean a explicat pentru Express de Banat că a fost audiat în cauză și că nu de la biroul său de copiat acte s-ar fi cumpărat lucrările respective. „În acest dosar am fost chemat ca martor în urmă cu 2-3 luni. Cred că procuroarea de caz a făcut și o confuzie pentru că m-a întrebat dacă la biroul meu de copieri acte se ajunge printr-o curte…i-am precizat că NU, este chiar la stradă. Într-adevăr, am tehnoredactat trei sau patru lucrări de licență pentru niște persoane de la Carol Davila, dar atât! Chiar înainte cu câteva zile să mă cheme la audieri a venit un domn mai în vârstă la mine în birou și m-a întrebat dacă nu vând o lucrare de licență pentru nepoata sa de la școala de asistente și i-am zis că eu nu vând, eu doar, contra cost, efectuez muncă de tehnoredactare. L-am văzut în sala de audieri și a confirmat cele spuse de mine”, ne-a mărturisit Ardelean. 

Rămâi pe expressdebanat.ro pentru a afla ce oameni în halate albe au făcut bișniță cu lucrări de certificare profesională!