Oribila crimă comisă cu sânge rece la Scăiuș ajunge în instanță!

Benzar Mihai, implicat într-un grav conflict încheiat cu decesul unui bărbat, pe raza comunei Fârliug, în luna iunie, le va explica judecătorilor cu privire la ce s-a întâmplat în vara acestui an. În cazul în care magistrații nu îl vor crede, va petrece ani grei după gratii.

Poliţiştii au intervenit în vară la scandalul izbucnit între trei ciobani, pe raza comunei Fîrliug, satul Scăiuş. Incidentul a degenerat, ajungându-se până la o bătaie la sânge. Victima, Drozd Gheorghe, 61 de ani, a murit câteva zile mai târziu, la Spitalul Municipal Timișoara, nu în seara conflictului. Astfel că, potrivit surselor oficiale, probele ar fi fost destul de greu de administrat în acest caz. Tocmai din acest motiv, autorul faptei s-a aflat sub control judiciar și nu a fost arestat preventiv. În conflict a mai fost implicat și Drozd Emanuel, fiul victimei.

Benzar Mihai a fost trimis azi în judecată. „Inculpatul (), aflat sub control judiciar, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de omor (…), pentru două infracţiuni de lovire sau alte violenţe () şi pentru infracţiunea de ameninţare (…), explică Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin.

Potrivit rechizitoriului întocmit, în seara zilei de 14 iunie, în jurul orei 20.00, pe fondul neînţelegerilor cu privire la păşunatul oilor, Mihai Benzar le-a aplicat mai multe lovituri cu bâta victimelor Gheorghe Drozd și Emanuel Drozd, producându-le leziuni traumatice. Ulterior, în data de 9 iulie, victima a decedat în urma acestei agresiuni la Spitalul Judeţean Timişoara. Incidentul s-a petrecut în apropierea localităţii Scăiuş, jud. Caraş-Severin.

Rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin a fost avizat sub aspectul legalităţii şi temeiniciei de către conducătorul instituţiei, doamna prim-procuror Iancu Laura Gabriela“, se arată în comunicatul Parchetului.

Magistrații spun că urmărirea penală este o fază obligatorie a procesului penal care nu înfrânge principiul prezumţiei de nevinovăţie.