EXCLUSIV: Boxerii de la TBC, care au nenorocit în bătaie un pacient, au fost trimiși în judecată!

Cei doi asistenți medicali, acuzați de un pacient că l-au învinețit, după care i-au furat cheile de la scuter, dar și vehiculul, ajung în fața judecătorilor. Magistrații vor decide cum îi va pedepsi Legea.

Avocatul Loredana Sabo a declarat în exclusivitate pentru Express de Banat că dosarul asistenților se află acum în cameră preliminară. “Cel mai important aspect al acestui caz este că infracțiunile au fost confirmate în forma în care acestea au fost formulate, a spus avocatul.

CITEȘTE ȘI: Video: Metodă revoluționară pentru tratarea TBC-ului: pumni și picioare. Vezi unde va ajunge scandalul și ce reputație au asistenții bătăuși!

Ionică Lucian Cojocariu a ajuns plin de sânge la secția de urgențe în luna iunie a anului trecut, după ce a fost să-și ridice tratamentul zilnic pentru boala de care suferă de ani buni. Cu toate că în cei patru ani în care bărbatul s-a prezentat zilnic pentru tratament nu a fost semnalat niciun incident de furt în cadrul dispensarului, doi asistenți au decis să îl ia la pumni pe bolnavul de 50 de ani pe motivul că portofelul uneia dintre asistente ar fi dispărut.

De la amenințări, cei doi asistenți au trecut imediat și la pumni, lovindu-l pe bărbat atât la nivelul capului, cât și la nivelul coastelor și al membrelor. Mai mult decât atât, după spusele lui Ionică Cojocariu, asistenta căreia îi dispăruse portofelul a fost de față la întregul incident.

VEZI ȘI: O adevărată „nebuloasă” în cazul bolnavului de TBC bătut de asistenții medicali. „Adevărul este undeva la mijloc”

VIDEO: Un bolnav de TBC a fost bătut măr de personalul medical!

De asemenea, se pare că întreaga repriză de „box” ar fi fost surprinsă de un alt pacient, acesta fiind ulterior amenințat pentru a nu depune nicio declarație la poliție, în calitate de martor.

După ce a mâncat o bătaie soră cu moartea, Ionică Cojocariu s-a dus direct la poliție, unde a făcut o plângere la adresa celor doi agresori. Cu certificat de la medicul legist, acesta și-a angajat avocat pentru a face dreptate.

Criză de personal medical auxiliar la Spitalul Județean?! Cărășenii răsuflă ușurați!

Acuzele care li se aduc celor doi asistenți medicali sunt: lovire sau alte violențe și amenințare, sâvârșite sub forma infracțiunii prevăzute de art. 296, alineatul 2 din Cod Penal, care se referă la infracțiuni săvârșite de persoane aflate în exercitarea atribuțiilor de serviciu. În plus, o altă infracțiune confirmată de procurori și formulată împotriva asistenților medicali este cea de furt.