Criză de personal medical auxiliar la Spitalul Județean?! Cărășenii răsuflă ușurați!

„Specialiștii” medicali care se ocupă de tratamentul și îngrijirea bolnavilor i-au băgat în sperieți pe cărășeni. Nu puține au fost cazurile în care pregătirea personalului medical auxiliar i-a dus pe bolnavii din județ din sălile de tratament pe targa de la UPU.

Situația locurilor de muncă din cadrul Spitalului Județean din Reșița nu este tocmai roz în această perioadă, și asta pentru că, chiar dacă medici sunt suficienți, personalul auxiliar nu poate face față tuturor bolnavilor. Numărul mic de asistenți, îngrijitori și infirmieri nu constituie neapărat un motiv de îngrijorare pentru bolnavii sătui de tratamentele cu pumnul sau de greșelile „specialiștilor” care în loc să-i vindece îi înfundă în spital.

Problema asistenților slab pregătiți nu este una izolată, având în vedere faptul că o mare parte din personalul medical auxiliar din cele trei staționare ale Spitalului Județean nu are o reputație tocmai bună printre pacienți.

Cazul lui Lucian Cojocariu, bolnavul de TBC care a fost „tratat” cu pumnii și picioarele de doi asistenți, nu a făcut altceva decât să dezgroape și alte cazuri de malpraxis printre asistenții medicali cărășeni.

Un alt caz scandalos a dus la un pas de moarte o bătrână în iarna acestui an. Atunci, una dintre asistetele de pe ambulanță nu a dat dovadă de calități la box, asemenea celor doi asistenți bătăuși de la dispensarul TBC, ci a dat dovadă de o slabă pregătire profesională care poate pune în pericol viețile bolnavilor care îi cad pe mână.

Asistenta, chemată la domiciliul bătrânei prin apel la 112, a ales să o trateze pe bolnava de diabet, inconștientă și aflată în stare hipoglicemică, cu ciocolată. Rugată de rudele bătrânei să îi administreze glucoză, asistenta s-a pierdut în știință, înțepând-o de nenumărate ori pe bolnavă în încercarea de a-i găsi vena.

Chiar dacă aceste cazuri ar trebui să tragă semnale de alarmă asupra celor care se află la cârma sănătății județene, autoritățile competente nu par impresionate de gravitatea situației care bagă în sperieți din ce în ce mai mulți bolnavi. Asistenta medicală a fost penalizată doar cu o reducere de salariu: „Asistentei i s-a făcut o reducere salarială pe o perioadă de trei luni. Aceasta a luat la cunoştinţă sancţiunea şi, deocamdată, nu a făcut nicio contestaţie”, a explicat Daniela Popescu, directoarea serviciului cărăşean de ambulanță.

În ceea ce îi privește pe cei doi asistenți bătăuși de la dispensarul TBC, conducerea spitalului așteaptă ca oamenii legii să tragă concluzii până să considere necesară aplicarea unei măsuri.

CITEȘTE ȘI: VIAŢA UNEI BĂTRÂNE DIN CARAŞ-SEVERIN, ÎN MÂINILE UNEI ASISTENTE INCOMPETENTE!

CITEȘTE ȘI: VIDEO: UN BOLNAV DE TBC A FOST BĂTUT MĂR DE PERSONALUL MEDICAL!