Dacă se vrea, se poate! Medicii spitalului din Caransebeș au pus mână de la mână pentru reabilitarea Secției de Neurologie

Secția de Neurologie a Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș a fost reabilitată în proporție de 70% din fonduri private, la inițiativa medicului Ana Mationi. La inaugurare au fost invitați primarul Felix Borcean, viceprimarul Marius Isac, directorul medical dr. Singh Bhupinder, consilierul local Florin Bogdea, directorul Casei de Cultură, Ioan Cojocariu, precum și colegii medici și asistente din cadrul unității spitalicești.


Potrivit medicului primar specialist Ana Mationi, proiectul a fost demarat anul trecut în luna mai şi au fost investite câteva zeci de mii de lei: „Atunci am început renovarea celor 4 saloane ale mele, am continuat în lunile de toamnă şi iarnă când am renovat spaţiile comune ale acestei secţii. Mă refer la cele trei băi: una pentru personal și două pentru pacienţi, oficiul cu cele două săli, o cameră de gardă, fosta magazie compartimentată amenajată în trei spaţii cu destinaţii diferite: vestiar, spaţiu manager şi spaţiu cabinet asistente. De asemenea, am renovat coridorul şi acum, în ultima perioadă, s-a lucrat la renovarea holului, care desparte Secţia de Neurologie de cea de ORL”, ne-a declarat dr. Mationi.


Medicul a mulțumit pentru sprijinul acordat persoanelor care au susținut-o atât din punct de vedere moral, cât și financiar. „Prima inițiativă a avut-o Episcopia, prin părintele Timiș Popovici, Biserica Adventistă prin Natanael Jigău, medicul Tocuț care ne-a oferit o sumă substanțială de bani pentru renovarea holului, dr. Olaru ne-a ajutat cu mobilarea camerei de gardă, colegi de la Cardiologie au suportat o parte din costul ușii de termopan care separă cele două secții, dl. Rujescu ne-a oferit toate inscripțiile de la uși. Le sunt recunoscătoare tuturor și pentru mine este un moment de satisfacție pentru ceea ce s-a realizat în ultimul an în această secție și îmi doresc să continue procesul de renovare”, a mai menționat dr. Ana Mationi.


Primarul municipiului Caransebeș a lăudat maniera în care s-a lucrat prin coagularea atâtor forțe la un asemenea proiect de anvergură. „Cu toții meritați felicitări și vreau să spun că sunteți un exemplu destul de rar, de acțiune în echipă, pe care ni l-am dori urmat de cât mai multe persoane și nu neapărat din spital”, a declarat edilul Caransebeșului.

Felix Borcean a mai spus că spitalul este atât de mult mediatizat prin aspectele negative pe care le evidențiază pacienții, încât uităm să ne bucurăm și să scoatem în evidență și lucrurile bune care se fac în unitatea medicală.