Fisură în reţeaua dintre Primăria Reşiţa şi Aquacaraş. Să fie apă şi canalizare în cartierele mărginaşe, dar să ştie şi Liber!

Între administraţia locală din Reşiţa şi conducerea operatorului regional de apă şi canalizare rugina a mâncat conducta comunicării de multă vreme.

Primarul Mihai Stepanescu a anunţat recent că nu mai e mult până când vor începe lucrările de alimentare cu apă în cartierele aparținătoare municipiului Reșița, mai exact, în Moniom şi Doman, investiţii ce vor fi realizate din bani guvernamentali. Directorul Aquacaraş, Anatoli Liber, a fost luat prin suprindere atât timp cât la nivelul judeţului există un masterplan referitor la alimentarea cu apă şi canalizare, iar despre intenţiile administraţiei publice locale nu cunoştea nimic.

„Am văzut intervenţii în presă că Primăria Reşiţa a semnat nu ştiu ce contract de finanţare. Asta e foarte bine, e un lucru extraordinar dacă se poate face, nu contează cine le face, dar să fie făcute, pentru că aceste cartiere suferă de mulţi ani, însă sunt nişte proceduri aici. Avem de exemplu cazul de la Oţelu Roşu. Acolo au obţinute fonduri guvernamentale pentru cartieul Mal. Automat ne-au trimis hârtie că renunţă pentru acel cartier pe proiectul de masterplan, nu e nicio problemă. Numai trebuie să ştim, ca să anunţăm ministerul că se reduce proiectul şi să vedem ce putem face cu banii respectivi”, a explicat Liber. Directorul Aquacaraş a mai spus că pentru Moniom, Secu, Cuptoare şi Doman fusese aprobată alimentarea cu apă, nu şi canalizarea, în cadrul masterplanului susţinut din fonduri europene.

Robinete deschise pentru toată lumea!

Vor intra în lumea civilizată odată cu finalizarea „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată”, derulat de Aquacaraş în perioada 2014-2020, şi alte localităţi din mediul rural. „Sunt anumite localităţi pentru care noi am cerut introducerea apei şi a canalizării, dar condiţiile legate de aglomerările rurale sunt foarte clar impuse şi, drept urmare, nu au fost de acord să introducem canalul peste tot. Pe partea de apă e clar, toate localităţile trebuie să beneficieze de apă menajeră. Cu canalul au fost discuţii mari. La Teregova, Topleţ şi Mehadia vom avea atât apă, cât şi canalizare, iar la Berzovia, Băuţar, Grădinari, Ticvani, Greoni, Cârnecea şi Secăşeni, doar reţea de apă”, a mai spus Anatoli Liber.