O adevărată „nebuloasă” în cazul bolnavului de TBC bătut de asistenții medicali. „Adevărul este undeva la mijloc”

Cazul reșițeanului bolnav de TBC care a primit o bătaie cruntă de la cei care ar fi trebuit să-l trateze pentru boala de care suferă a ajuns și pe masa conducerii Spitalului Județean din Reșița. Autoritățile competente se bazează pe decizia oamenilor legii pentru a lua măsuri.

Întreaga tevatură a fost declanșată miercuri, atunci când Ionică Cojocariu, un reșițean de 50 de ani, a fost bătut de personalul medical din cadrul dispensarului TBC din municipiu pe motivul că ar fi furat, cu o zi înainte de incident, portofelul unei alte asistente.

Plin de sânge și învinețit, bolnavul de TBC s-a dus direct la poliție cu un certificat de la medicul legist pentru a-și face dreptate.
Conducerea spitalului a fost și ea sesizată cu privire la acest caz, dar așteaptă ca oamenii legii să își facă treaba până să ia vreo măsură. Mai mult decât atât, aceștia susțin că suspiciunile personalului medical din cadrul dispensarului TBC erau bazate pe dovezi clare cum că Ionică Cojocariu a fost cel care a furat portofelul.

De asemenea, se pare că Maria Văcărescu, asistenta în cauză, ar fi depus plângere la poliție cu privire la lipsa porofelului chiar în ziua în care a sesizat acest lucru. Cu toate acestea, asta nu justifică în niciun fel faptul că atât Maria Văcărescu, cât și cei doi asistenți agresori și-au făcut dreptate singuri, bazându-se pe legea pumnului.

„Asistenta de la dispensarul TBC, căreia i-a dispărut portofelul în care avea toate actele, a anunțat poliția în ziua respectivă. Pe pacient nu l-au sechestrat, el o stat în sala de tratament unde i s-a făcut în fiecare zi tratamentul. Era singurul care venea zilnic acolo, de aceea a părut suspect cum că el ar fi furat portofelul”, a explicat Dumitru Secășan, directorul Spitalului Județean Reșița.

Totuși, conducerea unității spitalicești ia în calcul și posibilitatea ca acuzele venite din parte bolnavului la adresa personalului medical să fie reale. Cu toate acestea, singura măsură luată pănâ acum de conducerea spitalului a fost o discuție purtată cu asistenții implicați în scandal, în urma căreia nu s-au lămurit prea multe.

„Eu am discutat cu personalul medical și mi-au spus că nu se pune problema de bătaie. Acum adevărul este undeva la mijloc. Oamenii legii își vor face meseria și vor afla ce s-a întâmplat exact”, a mai menționat Dumitru Secășan.

Tratamentul cu pumni va ajunge în instanță

Până ce conducerea spitalului va lua o măsură pentru a-i ține în frâu pe asistenții boxeri, apărărorii bolnavului acționează deja în instanță pentru ca cei care și-au făcut de cap cu pumnii să plătească.

„În cursul acestei săptămâni vom depune plângerea penală împotriva celor trei asistenți, dar vom sesiza inclusiv Comisia de Disciplină și Ministerul Sănătății, pentru că este foarte grav ceea ce s-a întâmplat. Clientul meu a fost audiat în legătură cu dispariția portofelului și a mărturisit că nu el este autorul furtului și nici nu are cunoștință despre acest lucru”, a menționat Loredana Sabo, avocata care îl apără pe Ionică Cojocariu.

CITEȘTE ȘI: UN BOLNAV DE TBC A FOST BĂTUT MĂR DE PERSONALUL MEDICAL!