Consilierul judeţean Gheorghe Roşeţi, găsit incompatibil de ANI pentru afaceri cu statul!

Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul încă unui ales judeţean din Caraş-Severin.

Inspectorii ANI au constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilității de către Gheorghe Roşeţi.  „S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării mandatului de consilier județean, întrucât societatea comercială în cadrul căreia acesta deţine funcţia de asociat a desfășurat activități comerciale pe bază de cumpărare directă, în valoare de 40.492 lei, cu o societate comercială înființată și aflată în subordinea Consiliul Județean Caraș-Severin, precum și cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin (instituție publică aflată în subordinea consiliului județean), încălcând, astfel, dispozițiile art.  90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”, informează ANI.

 

Alesul judeţean spune că va ataca în instanţă decizia ANI. „Eu sunt în concediu, nu am primit nimic oficial, dar ştiu de demersul lor. Când voi primi decizia, o voi ataca în instanţă. Până atunci nu comentez deciziile lor” , a spus Roşeţi. Acesta a mai precizat că societatea în care are calitatea de asociat nu a avut niciun contract cu instituţiile menţionate de ANI şi că nu a participat la nicio licitaţie. „Două unităţi au cumpărat marfă din magazin, eu apreciez că nu puteam avea niciun control”, a mai afirmat consilierul judeţean.