Drept la replică

explo 1000x200

Referitor la articolele apărute în presă despre amenajarea unui teren sintetic la stadionul „Mircea Chivu” din Reşiţa, vă precizăm următoarele:

 

În vederea asigurării condiţiilor optime pentru desfăşurarea antrenamentelor şi a meciurilor oficiale pe terenurile stadionului de fotbal „Mircea Chivu” din Valea Domanului, care să fie în conformitate cu normele Federaţiei Române de Fotbal şi Asociaţiei Judeţene de Fotbal Caraş-Severin, Clubul Sportiv Municipal Şcolar Reşiţa şi Primăria Municipiului Reşiţa au întreprins demersuri, încă din anul 2012, pentru amenajarea unui teren sintetic.

Prezent la Reşiţa pentru a participa la dezvelirea bustului, realizat în memoria tatălui său, Mircea Chivu, fotbalistul Cristian Chivu a venit în sprijinul Clubului Sportiv Municipal Şcolar Reşiţa, achiziţionând cu suma de 50.000 de euro (conform spuselor fostului responsabil al clubului, Cristian Bobar) un covor sintetic, care urma să fie dezafectat de clubul Dinamo. Transportul şi montarea nu au fost incluse în preţ, acestea trebuiau să fie asigurate de firma sponsorizată de Cristian Chivu, potrivit afimaţiilor lui Cristian Bobar.

Primăria Municipiului Reşiţa a achitat transporturile (15.000 de lei) pentru covorul sintetic, acesta aflându-se, în prezent, în curtea stadionului.

În urma verificărilor efectuate de reprezentanţi ai clubului reşiţean de fotbal, ai Consiliului Local al Municipiului Reşiţa şi specialişti în domeniu s-a constatat că acesta nu se încadrează normelor impuse de FRF şi AJFCS. Specialiştii au precizat că montarea acestor covoare sintetice se poate realiza doar pe suprafeţe bituminate. În plus, pentru acest gazon sintetic nu există niciun act de garanţie.

Prin urmare, conducerea clubului intenţionează să amplaseze covorul sintetic, primit de la Cristian Chivu, pe fostul teren de zgură, în completarea celui nou achiziţionat, pe terenul adiacent de bitum din incinta stadionului sau pe terenurile unor şcoli din municipiu.

Clubul şi administraţia publică locală sunt recunoscătoare fotbalistului Cristian Chivu pentru achiziţia făcută, apreciind bunele intenţii ale acestuia. Cu privire la declaraţiile lui Cristian Bobar, acestea sunt fără acoperire de documente.

Ne exprimăm regretul pentru faptul că fotbalistul reşiţean, Cristian Chivu, a acordat încredere unor persoane fără a face verificări şi îl asigurăm de întreaga noastră deschidere şi disponibilitate.

Având în vedere cele prezentate mai sus, aşteptăm o abordare obiectivă a faptelor în viitoarele articole.

 

                                                                                             Coordonator,

                                                                                             Carol GURGU

 

Nota redacţiei: Express de Banat a prezentat de fiecare dată cu obiectivitate ceea ce se întâmplă în viaţa sportivă a judeţului, chiar dacă unii s-au simţit deranjaţi de acest lucru. Obiectivitatea cotidianului Express de Banat nu poate fi pusă la îndoială decât de oameni care nu sunt în stare sau nu vor să spună lucrurilor pe nume, care sunt depăşiti evident de funcţiile în care au fost numiţi şi se ascund mereu în spatele altora. 

 

CITEŞTE ŞI:  Cristi Chivu: „Şi-au bătut joc de banii mei. Sunt supărat și mă simt înșelat!”

Palmă dură pentru Cristi Chivu. Vezi ce s-a întâmplat cu banii trimişi de el în Valea Domanului!

Se modernizează baza sportivă Mircea Chivu

banner 970 x 250

Comments

 1. LuxPhotoFuchs says:

  1.De cand covorul achizitionat in 2012 trebuia sa fie conform normelor FRF si AJF Caras-Severin cand el trebuia sa asigure doar conditii de antrenament pentru juniori si copii, terenul de zgura devenind o `jungla cu iarba, buruieni si pamant“? Daca atunci se monta acest covor, azi, noii diriguitori puteau s-o inlocuiasca si cu un covor cu pietre Swarovski!!
  2. Carol Gurgu, ca presedinte la AFCMR dupa plecarea lui Bobar spre Dinamo, trebuia sa monteze acest covor nu sa caute scuze…Unde este procesul verbal de predare-primire a acestui covor de la Dinamo? Cel sau cei ce semneaza sunt “eroii principali“!
  3.Conform articolului din “Prosport“ Chivu declara pentru expressdebanat o valoare de 50.00 de euro a covorului, valoare ce nu se regaseste niciunde in ziarul online expressde banat. Care este cifra exacta? Chivu ar trebui intrebat si nu Cristian Bobar sau altii cu interese nu prea curate…

 2. LuxPhotoFuchs says:

  1.De cand covorul achizitionat in 2012 trebuia sa fie conform normelor FRF si AJF Caras-Severin cand el trebuia sa asigure doar conditii de antrenament pentru juniori si copii, terenul de zgura devenind o `jungla cu iarba, buruieni si pamant“? Daca atunci se monta acest covor, azi, noii diriguitori puteau s-o inlocuiasca si cu un covor cu pietre Swarovski!!
  2. Carol Gurgu, ca presedinte la AFCMR dupa plecarea lui Bobar spre Dinamo, trebuia sa monteze acest covor nu sa caute scuze…..E de scos la iveala procesul verbal de predare-primire a acestui covor de la Dinamo. Cel sau cei ce semneaza sunt “eroii principali“!
  3.Conform articolului din “Prosport“ Chivu declara pentru expressdebanat o valoare de 50.000 de euro a covorului, valoare ce nu se regasestein niciunde in ziarul online expressde banat. Care este cifra exacta? Chivu ar trebui intrebat si nu Cristian Bobar sau altii cu interese nu prea curate…

 3. Lazar Rafael says:

  Lucrurile s- au mai schimbat din 2012, daca avem pretentia unei echipe de liga a II a atunci si stadionul sau spatiile de antrenament trebuie sa corespunda. Starea terenului sintetic primit de la Dinamo este critica si nu se amplaseaza pur si simplu pe o locatie, trebuie realizata o investitie acolo si din pacate mare. Cred ca Cristi Chivu, tot respectul pentru el!!!, nu a stiut pe ce da banii altfel nu cred ca achizitiona sinteticul asta.