Ce s-a întâmplat cu banii trimişi de Cristi Chivu în Valea Domanului!

Jucătorul lui Inter Milano, unul dintre cei mai bine plătiţi fotbalişti români, cu venituri ce depăşeau la un moment dat cinci milioane de euro anual, a cumpărat un covor sintetic pentru juniorii reşiţeni. Oficialii clubului din Valea Domanului au fost însă dezamăgiţi de iarba sintetică la mâna a doua.

Dezvelirea statuii lui Mircea Chivu în curtea stadionului din Valea Domanului l-a determinat pe fostul căpitan al naţionalei, care a fost prezent la emoţionantul eveniment, să-şi ia angajamentul că va acoperi zgura pe care a făcut primii paşi spre fotbalul mare cu un covor sintetic. Prin intermediul fundaţiei sale, Cristi Chivu a achiziţionat pentru aproximativ 30.000 de euro iarba sintetică de pe unul din terenurile de antrenament ale lui Dinamo. Preşedinte al clubului reşiţean la acea vreme, Cristi Bobar a spus că un covor sintetic nou ar fi costat de vreo patru sau cinci ori mai mult şi a primit garanţia specialiştilor că suprafaţa de joc din „Ştefan cel Mare” mai poate fi folosită cel puţin cinci ani. Ajunsă la Reşiţa, iarba sintetică nu i-a satisfăcut pe actualii conducători ai clubului, Carol Gurgu fiind primul care s-a exprimat în acest sens. S-a ajuns la concluzia că ar fi inoportună instalarea covorului făcut cadou de Cristi Chivu, mai ales după ce municipalitatea şi-a arătat disponibilitatea de a achiziţiona o suprafaţă nouă. Lucru care s-a şi întâmplat, iarba venită de la baza sportivă a câinilor roşii rămânând deocamdată în curtea stadionului din Valea Domanului. Intenţia este însă de a fi aşternută peste zgura de la Gloria, în fosta piaţă de vechituri a oraşului.

Terenul secund al bazei sportive „Mircea Chivu” a înverzit în această toamnă târzie, transformându-se spectaculos. „În această perioadă se efectuează lucrări de amenajare a terenului sintetic al stadionului „Mircea Chivu” din Valea Domanului. Suprafaţa acoperită va fi de 7.000 de mp. Pentru a spori calitatea terenului, în cursul săptămânii viitoare vor fi montate granule şi nisip. Totodată, vor fi amplasate scaune noi în tribune. Lucrările vor fi finalizate la sfârşitul lunii noiembrie”, a precizat Roxana Topală, purtătorul de cuvânt al Primăriei Reşiţa. Lucrările de modernizare de la stadion am putea spune că sunt doar la început. După tabela de marcaj electronică urmează să fie montate scaune noi în ambele tribune, se intenţionează instalarea unei nocturne, iar Carol Gurgu a dezvăluit şi planul legat de construirea unei peluze în spatele porţii dinspre oraş.

Comments

 1. LuxPhotoFuchs says:

  Dupa Marin Pana iata ca si copilul Resitei, Cristian Chivu este prezentat in fotografiile din expressdebanat de parca ar fi niste negri din Africa! Iata in continuare ce usor pot deveni “europeni“!

 2. LuxPhotoFuchs says:

  Chivu

 3. LuxPhotoFuchs says:

  Pana

 4. LuxPhotoFuchs says:

  Oare de cand se monteaza nisipul? Cine face o ancheta privind drumul (oferta, contractarea, receptia si nemontarea covorului sintetic de la Dinamo) celor 30 000 de euro primiti de clubul resitean in iunie 2012 de la Cristian Chivu care, se pare, alege Craiova ca destinatie al retragerii sale!