FOTO: Industria reşiţeană, marcată prin personalităţi importante

Categoria ceăţenilor de onoare din Caraş-Severin s-a îmbogăţit cu încă două personalităţi importante. De data asta, cu acest titlu s-au ales doi foşti ingineri, remarcabili în industria românească.

Oficialii judeţeni şi-au făcut datoria, din nou, faţă de alte două personalităţi deosebite pe care Caraş-Severinul le avea de-a lungul timpului. Într-un amplu moment festiv foştii ingineri Ștefan Miskovits şi Otto-Rudolf Nowy au primit diplome cu titlul de ,,Cetăţean de onoare” pentru merite deosebite în promovarea intereselor județului Caraș-Severin. Cei doi s-au născut în 1928, la Timişoara, şi au muncit pentru fostele uzine şi domenii Reşiţa, precum şi după achiziţionarea licenţelor pentru locomotivele Diesel şi a motoarelor de tip ALCO.

stefan miskovits

Ștefan Miskovits şi-a desfăşurat activitatea timp de 32 de ani la compania UCMR, iar 14 ani la societatea mixtă Reşiţa-RENK. „Sunt onorat de invitaţia preşedintelui Consiliului Judeţean şi sunt foarte bucuros de această onoare care mi s-a făcut. Nu pot să spun altceva decât că îi mulţumesc Reşiţei, colegilor care m-au ajutat şi consider că această onoare care îmi revine acum nu este adresată mie personal, ci întregului colectiv cu care am lucrat, respectiv celor două colective pe care le-am condus nemijlocit pe drumul lor: proiectanţii de motoare Diesel de la UCMR şi proiectanţii de reductoare de la RR. UCMR-ul a fost splendid pe vremea aceea şi nu aş mai spune altceva nimic”, a declarant, emoţionat, inginer Ștefan Miskovits.

DSC_6933 DSC_6942

Administraţia judeţeană este onorată pentru faptul că şi-a îndeplinit încă o datorie faţă de doi oameni deosebiţi. „Nowy şi Miskovits sunt două personalităţi remarcabile ale industriei româneşti de care se leagă asimilarea licenţei Sulzer, a licenţei ALCO, dar de care se leagă şi construirea RENK-ului, a fabricaţiei şi a concepţiei de acolo, acestea fiind momente importante pentu industria reşiţeană şi pentru cea românească”, a spus Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

Otto-Rudolf Nowy, unul dintre personalităţile concepţiei tehnice reşiţene, nu a putut să participe la eveniment, din cauza unor motive de sănătate.

DSC_6947  DSC_6954

DSC_6949 DSC_6936

Comments

  1. Rokko Crnooko says:

    Daca se mai lungeu un pic cuvintele caligrafic din aceste titluri , dadeau de inteles ca avem dea face cu inscriptii Hebreu , nu-I asa CIVUTULE vindut ”GreenLeaf” ?

  2. ALEXANDRU NEMOIANU says:

    Prezenta acestui Sorin Frunzaverde in fruntea judetului Caras Severin este pur si simplu jenanta.Acest om este compromise si ar trebui eliminate din viata publica.