Doctorul Cenda îi pune pe drumuri pe pensionari!

explo 1000x200

Situaţie alarmantă în localitatea Moldova Nouă. Persoanele care apelau la serviciile medicului şpăgar din oraş pentru a-şi obţine pensionarea pe caz de boală nu îşi pot continua evaluările decât la distanţă.

Apţi din punct de vedere medical sau nu, pensionarii de la malul Dunării care treceau pragul cabinetului de expertiză medicală al doctorului Ioan Cenda s-au arătat astăzi foarte revoltaţi. În primul rând, nu ştiau cui să se adreseze pentru a-şi rezolva problemele, pentru că biroul domnului Cenda este închis, iar pe uşă nu este afişată nicio hârtie cu eventuala înlocuire a doctorului şi programul controlului. Acest lucru i-a scos din sărite pe localnici care, de la orele dimineţii, au format o coadă imensă în faţa cabinetului.

,,Am comisie pentru pensia de boală şi nu ştiu cu cine să vorbesc. Am fost la cabinet, doctorul nu este şi nu ştim cine îl înlocuieşte. Nu ştim cu cine să vorbim, nimeni nu ne înştiinţează cu nimic. Nu există niciun afiş ca să ştim ce să facem, încotro să ne îndreptăm”, a spus un cetăţean din Moldova Nouă.

CITESTE SI: MEDICII UNGUR, CENDA ȘI TELBIS AR PUTEA RĂMÂNE FĂRĂ LOC DE MUNCĂ. VEZI CE URMĂRI ARE LUAREA DE MITĂ!

,,Am aşteptat ore bune la coadă sperând că o să apară cineva la cabinet sau măcar să ne spună unde să mergem, la cine să apelăm. Totul a fost în zadar. Ştiu ce s-a întâmplat cu doctorul, dar nu se poate să nu anunţe oamenii într-un fel”, a fost părerea unei alte localnice din zonă.

Singura variantă, Oraviţa

Conducerea Casei Judeţene de Pensii spune că oamenii critică degeaba pentru că o mare parte dintre ei ştiu unde să meargă şi ce să facă. De altfel, până ce instanţa va lua o decizie în cazul medicului Cenda, pensionarii nu au de ales decât să facă un drum până la Oraviţa pentru control, zona Moldova Nouă fiind acoperită de domnişoara Ursa.

CITESTE SI: FOTO: BĂTRÂNII AUDIAŢI ÎN CAZUL PENSIONĂRILOR ILEGALE, LUAŢI CU AMBULANŢA DE LA PARCHET! MEDICII ACUZAŢI DE MITĂ AU AJUNS LA AUDIERI! (UPDATE) 

,,Întrucât domnii doctori Cenda şi Telbis se află în concediu medical, a fost emisă o decizie administrativă în care atribuţiile în zona Moldova Nouă, Oraviţa şi Reşiţa au fost preluate de doctor Ursa. Aceasta s-a prezentat la Oraviţa în fiecare joi, de la ora 8.00, a soluţionat cererile privind dosarele de pensii de boală. Aproximativ 90% dintre persoane ştiau, aşa că nu pot critica”, a declarat pentru expressdebanat.ro Dorin Brăila, directorul Casei Judeţene de Pensii.

Situaţie deocamdată incertă

Acesta a precizat că astăzi ar fi ultima zi de concediu a celor doi medici şi că nu se ştie dacă cererile de odihnă vor fi prelungite sau nu. ,,Nu ştiu dacă vor veni sau nu la lucru de mâine. În cazul în care vin, neavând nicio interdicţie până în momentul de faţă, ei îşi vor desfăşura activitatea în continuare. În cazul în care vor primi o interdicţie sau cer în continuare concediu de odihnă, domnişoara doctor Ursa va fi prezentă în fiecare joi la Oraviţa”, a adăugat Dorin Brăila.

CITESTE SI: UPDATE: AU LUAT ŞPAGĂ SUME RIDICOLE!

În prezent, pensionarii care au fost evaluaţi de cei trei medici şpăgari continuă să fie audiaţi la parchet în legătură cu modul în care au obţinut pensionarea.

banner 970 x 250