Reşiţa va avea inel de centură!

explo 1000x200

Primarul Mihai Stepanescu vorbeşte multă vreme despre construirea unei şosele care să ocolească municipiul şi l-a convins pe ministrul Dan Şova de necesitatea realizării acesteia.

Prezent la Reşiţa, Dan Şova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Național și Investiții Străine, a confirmat faptul că Reşiţa va avea un inel de centură care să scoată traficul greu din oraş. „Sunt 52 de oraşe în România care au aceeaşi problemă, nu au centură ocolitoare. Nu există bani în 2014 pentru acest proiect, dar, după ce am văzut şi am înţeles că nu e o investiţie foarte mare, mă voi ocupa în aşa fel încât să cuprindem în bugetul pe anul viitor şi această construcţie”, a promis ministrul.

Preşedintele PSD Caraş-Severin, deputatul Ion Mocioalcă, este convins că afirmaţiile lui Şova se vor concretiza şi nu vor rămâne doar la stadiul de promisiuni: „Ceea ce ne promite domnul ministru cu centura să ştiţi că este un lucru fezabil şi important pentru Reşiţa”. Deputatul Ioan Benga şi-ar mai dori ceva pe lângă o centură a municipiului. „Important este să rezolvăm această centură a Reşiţei şi să facem nişte drumuri rapide prin care să uşurăm accesul spre zona de munte pentru a dezvolta turismul, că altfel murim. Alte căi şi alte şanse nu avem!”, a afirmat Benga.

Mihai Stepanescu a anunţat că primii paşi s-au făcut pentru demararea acestui amplu proiect. „Este nevoie de proiectare în primă fază, după aceea de resurse, de găsirea banilor necesari. În regim de urgenţă am putea vorbi de realizarea primului tronson din inelul de centură ce va fi proiectat, care va lega Kilometrul 7 de zona Moniom. E un studiu de fezabilitate, studiul tehnic e început. Am făcut lobby pentru acest prim proiect din inelul de centură, dar e în discuţie şi partea superioară a pasajului şi cu sprijinul domnului Şova cred că se va rezolva”, a declarat primarul Reşiţei.

banner 970 x 250

Comments

  1. Podsekalnikov says:

    :))))) Amuzanta fraza(ele): Resita(Anina2) v-a avea….ceva. Orasul asta nu va avea nimic bun adica locuri de munca decente/suficiente,bunastare,stablilitate economica,ceva progres,expansiune. Resita(Anina2) are in acest moment doar saracie,somaj,case de pariuri,case de amanet,magazine second-hand,tineri emigranti,spatii economice goale(din ce in ce mai multe).Suntem ocoliti de investitii adevarate,autostrada deci perspective zero. De ce? Pt. ca am avut/avem cei mai prosti administratori de localitate din univers care asteapta sa ,,ne dea” Bucurestiul un os, ceva…….sfatul meu(recurent) oameni buni faceti-va bagajele!