Medicii Ungur, Cenda și Telbis ar putea rămâne fără loc de muncă. Vezi ce urmări are luarea de mită!

explo 1000x200

Cei trei doctori, acuzați de procurori că ar fi pensionat ilegal mai multe persoane, sunt angajați ai Casei de Pensii. Potrivit oficialilor care conduc instituția, doi dintre aceștia au înaintat cereri pentru concediu de odihnă.

În urma acțiunii DNA, ce a avut loc săptămâna trecută, Ioan Cenda și medicul-şef al Serviciului de Evaluări Medicale din cadrul Casei de Pensii Caraş-Severin, doctorul Telbis, s-au prezentat la directorul instituției și au solicitat concediu de odihnă în perioada următoare. Medicul Ioan Ungur se prezintă în continuare la cabinetul său pentru consultații, dar dintr-un moment în altul ar putea fi suspendat din funcție.

„Momentan, nu pot lua nicio măsură împotriva celor trei. Așteptăm ca magistrații să judece recursul și, în funcție de decizia luată de judecători, se va lua o hotărâre. În această situație este vorba despre o abatere penală, iar, potrivit Legii, cei trei vor fi suspendați automat din funcție odată cu arestarea lor preventivă, a spus Dorin Brăilă, directorul Casei Județene de Pensii.

CITEȘTE ȘI: Sume uriaşe ridicate din casa doctorului Telbis!

Potrivit acestuia, vizavi de modul în care cei trei și-au derulat activitatea au fost depuse sesizări în repetate rânduri la sediul instituției, însă numărul acestora nu a fost niciodată alarmant.

„Partea mai complicată a lucrurilor este că în prezent mai dispunem de un singur medic, care trebuie să acopere toate zonele județului. Oamenii vor fi înștiințați cu privire la programul doamnei Ursa, să știe când pot merge la control și în ce zile, a adăugat directorul pentru www.expressdebanat.ro .

Reamintim că față de cei trei medici, pe data de 13 martie, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită.

CITEȘTE ȘI: FOTO: Bătrânii audiaţi în cazul pensionărilor ilegale, luaţi cu ambulanţa de la Parchet! Medicii acuzaţi de mită au ajuns la audieri!

Averile medicilor verificate de A.N.I

banner 970 x 250