De la 1 octombrie, 200 de angajați de la UCMR pleacă acasă!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Prezent la Reșița, cel care gestionează insolvența uzinei reșițene a anunțat public faptul că nu toți angajații care se află acum în șomaj tehnic vor reveni la lucru. Pentru rentabilizarea activității, mulți vor rămâne acasă. Anunțul i-a revoltat pe liderii de sindicat.

Remus Borza, administratorul firmei Euro Insol, a dat publicității faptul că în primele șase luni ale anului UCMR a lucrat pe pierdere, iar fondul de salarii este prea mare pentru eficientizarea și rentabilizarea activității din societate. Prin urmare, acesta a anunțat că cei 1590 de angajați, atât câți mai sunt acum, se vor împuțina.

„Din păcate, ca să avem peste 2 ani de zile 2.500 de salariați ar trebui să concediem cu 1 octombrie 200 de angajați. Sigur, nu e neapărat o condiționalitate, dar este evident. Suntem cu 1.000 de salariați în șomaj tehnic, dar gradul de încărcare pe fiecare salariat în parte este departe, este departe de a asigura funcționarea în parametri funcționali ai companiei (…). E inadmisibil ca la o astfel de societate fondul de salarii să fie sensibil egal cu cifra de afaceri. Sigur, nu este vina salariaților!”, a declarat astăzi Remus Borza.

CITEŞTE ŞI:Soarta UCMR, în discuții la nivel înalt. Șeful AVAS vine la Reșița!

Liderii sindicali iau măsuri

Anunțul făcut astăzi de administratorul judiciar i-a pus pe jar pe reprezentanții angajaților. „Rămân foarte surprins de modul neelegant în care a procedat domnul Borza, de a face acest anunț în conferința de presă. Pentru mine, ca lider de sindicat, o astfel de abordare nu aparține unui manager care se crede de performanță”, a subliniat liderul sindical din cadrul UCMR, Jivomir Tovladiac.

promovare banner maxagro

CITEŞTE ŞI:EXCLUSIV: Statul a redevenit acționar majoritar la UCMR!

CITEŞTE ŞI:UPDATE: Părerile oficialilor cărăşeni despre soarta UCMR-ului!

Rămâi cu Express de Banat! Află ce au declarat astăzi la Reșița șeful AVAS, liderii USL și prefectul județului Caraș-Severin.

 

publicitate tmc 640

Comments

 1. Ana Maria says:

  Potrivit unui calcul elementar, cum ii place domnului Borza sa se exprime, “ca să avem peste 2 ani de zile 2.500 de salariați ar trebui să concediem see you 1 octombrie 200 de angajați”. Sa ne raspunda cati oameni ar trebui concediati pentru ca peste 4 ani sa avem 5.000 de angajati? Asta e abracadabra! Si unde e salvarea, nationalizarea de care se facea caz? Unde-i hora unirii? Domnul sindicalist a ramas cam demult surprins. Si eu raman surpinsa de un asemenea discurs de lider sindical.

 2. Mircica says:

  Borza le-a spus la sindicalisti: “Ba, baieti, o sa fie fie bine! Ascultati la mine, ca ma pricep. Am solutii, am idei, voi stati cuminti si-o sa fiti ultimii trimisi acasa. Ramaneti in comisia de inventar si-o sa fiti aici cand impartim mobila”. Acum ce sa mai zica sindicalistii? Ca l-au crezut pe Borza, ca avea ochii umezi si blajini?

 3. gheo_tom says:

  dar de contractele cu indienii ce se mai aude? Scriati mai demult ca “Unul dintre cele mai valoaroase contracte pe care UCMR le are în atenție în această perioadă este cel care se referă la construirea de hidrocentrale pentru India. O delegație a societății reșițene, în frunte cu actualul director general, Cosmin Ursoniu, s-a deplasat încă din luna decembrie în India, pentru a semna contractul cu partenerii de acolo”. Pai daca construiesti hidrocentrale pentru India angajezi oameni, nu-i dai afara.

 4. sexe says:

  gogosi de bucurestean,mai arata pe la tv ca e si mason ca unii sau altii din judetul asta. cand era chebutiu trebuia sa respecte contractul de privatiza si era obligatatoriu sa tina 2500 angajati bou…raza asta nu ami are nici o obligatie. nea aburit ca are solutii salvatoare, toate copiate de la chebutiu si aseara la tvul lui stepanescu vedem ca de fapt vom fi iar vanduti. nu va e rusine sa ne mintiti hotilor, ce salariu iti iei nea bou..rza ca de c… ca al nostru, ca cel de somaj, tu de ce nu suferi cot la cot cu ucmr. te laudai ca avem profit si acum sa vezi ca suntem pe pierdere din cauza la 200 de oameni pe care ii dai afara. pana la sfarsitul anului tot pe pierdere si altii 2000 merg la somaj si tot asa.

 5. Obi Uan Chenobi says:

  In luna iulie, Agerpress transmitea ca: Societatea Euro Insol va fi noul administrator special al companiei Fortus Iaşi, potrivit informaţiilor furnizate AGERPRES de către Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului /AAAS/.

  Euro Insol îl înlocuieşte ca administrator special pe Gheorghe Chişcă, care rămâne directorul societăţii Fortus Iaşi.

  Potrivit AAAS, motivele alegerii Euro Insol ca administrator special la Fortus Iaşi constau în experienţa în restructurarea complexelor industriale, folosirea sinergiilor generate de celelalte firme administrate – Hidroelectrica, UCM Reşiţa, Uztel – şi experienţa în căutarea şi deschiderea de noi pieţe, având cunoştinţe puternice în zona Europei de Est, zona Golfului şi spaţiul ex-sovietic.

  Foarte interesanta aceasta subliniere a puternicelor cunostinte in spatiul ex-sovietic. Ii cunoaste cumva si pe cei de la Mechel? Sau oficial nu. Parca si invocarea “vointei politice” capata acum alte conotatii. Probabil ca daca avea experienta in relatiile cu Vestul, n-avea ce cauta in afacerea asta cu iz balcanic si vag oriental.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/