Măsuri drastice în sălile de examen

Tot mai multe măsuri sunt înființate pentru împiedicarea candidaților să trișeze la examenul de bacalaureat. Pe lângă camerele video, se discută înregistrarea audio în sala de examen.

După scandalurile de fraudare a examenului de bacalaureat apărute atât la nivel național, cât și în Caraș-Severin, Ministerul Educației ia în calcul alte măsuri mai drastice, pentru ca elevii și profesorii să nu se mai simtă tentați să „aranjeze” examenul. Pe lângă instalarea camerelor video ce funcționează chiar și la simulări, se vorbește ca pentru sesiunea următoare de examen să se instaleze dispozitive ce înregistrează audio examenul.

Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin vede în măsura ministerului una benefică pentru viitoarele examene de bacalaureat. „Mi se pare o măsură bună. Cred că se va putea implementa. La fel cum s-a reușit achiziționarea camerelor video, se poate reuși  tot așa și cu aparatele de înregistrat. Vor fi de folos”, precizează pentru Express de Banat Ion Moatăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin.

Cu toate că decizia este comentată de specialiștii în domeniu ca fiind una greu de realizat din cauza numărului mare de microfoane necesare într-o sală, astfel încât înregistrarea să aibă o calitate bună, ministrul Remus Pricopie a declarat pentru Agerpres faptul că ideea nu este una imposibilă de implementat. „S-a discutat despre posibilitatea de a avea și înregistrare audio din sală. Încă nu am luat o decizie, vom vedea până la sfârșitul acestei săptămâni, pentru că prima problemă pe care trebuie să ți-o pui în momentul în care introduci o măsură este să vezi în ce măsură de fapt poți să o și implementezi. Eu nu cred că este atât de complicat. Vom decide dacă vom face sau nu”, a precizat acesta pentru publicația națională.

Astfel, bacalaureatul tinde să se transforme într-o mică Bastilie, cu control la intrarea în sălile de examen, cu supraveghetori, camere video și înregistrare audio, în speranța că numărul celor care vor încerca să păcălească sistemul se va micșora.

Comments

  1. doru says:

    Pe adevaratii hoti care au dus tara asta de rîpă cînd îi veti deconspira? La ăia nu ati pus microfoane prin camere de hotel, pe la licitatii cînd au aranjat privatizări si altele?

  2. padurarulion says:

    Interesanta decizie. Ma intreb ce va spune acum NUMARUL 1 despre “statul politienesc”?