Cozile din vămi, soluţionate cu viteza melcului: „Atunci când îţi asumi guvernarea, îţi asumi şi aceste chestiuni, nicidecum nu stai pitit după perdea”

1000x100 (2) untitled design set 970x90 px

Cozile interminabile în vămi din ultima săptămână le-au dat mari bătăi de cap zecilor de mii de români care, odată cu decretarea stării de alertă pe teritoriul țării, au așteptat ore-n șir pentru a putea veni în România sau, din contră, pentru a părăsi granițele în speranța unui viitor mai bun. Cea mai mare nemulțumire a oamenilor a avut legătură cu timpii de așteptare, dar mai ales cu implicarea destul de tardivă a autorităților române în soluționarea problemei.

În prima zi în care nu a mai fost obligatorie carantina, mii de români întorși din zonele puternic afectate de noul coronavirus au fost nevoiți să aştepte și câte 12 ore la Vama Nădlac pentru a putea ajunge acasă. Perioada de așteptare nu a fost o excepție nici pentru românii care părăseau teritoriul țării, haosul creat fiind amplificat atât de faptul că persoanele nu aveau de unde să-și achiziționeze măcar o apă, cât mai ales din pricina soluțiilor care păreau să nu mai vină din partea guvernanților.

Deși de la mijlocul acestei săptămâni partea română și cea maghiară au purtat negocieri pentru descongestionarea traficului, vicepreședintele Consiliul Județean Caraș-Severin, Ionuț Popovici, consideră că o astfel de situație trebuia intuită, în așa fel încât cozile uriașe să nu reprezinte ceva inopinat, iar totul să se rezume, ca de obicei, la eterna luare prin surprindere.

„Cei mai în măsură să răspundă pentru situația creată sunt reprezentanții Ministerului de resort, întrucât ei sunt responsabili și pentru traficul în zona de frontieră. Acum sigur că nu este în regulă să stai câte opt, zece, douăsprezece ore pentru a intra sau ieși din țară. Înseamnă că este o deficiență undeva, înseamnă că sistemul de lucru este deficitar. Mai departe, soluțiile tot din partea statului român trebuiau să vină. Atunci când îți asumi guvernarea, îți asumi și aceste chestiuni: cu bune și cu rele. În plus, trebuie să găsești soluții. Nu poți să stai pitit după perdea așteptând ca lucrurile să se-ntâmple de la sine.”, a ținut să sublinieze Ionuț Popovici.

În urma discuțiilor purtate între cele două state, România și Ungaria, începând de joi, 21 mai, ora 06.00, au fost deschise zece puncte de trecere a frontierei, sigur, cu respectarea dispozițiilor în ceea ce privește sănătatea publică dintre cele două țări:

Banner Forta Dreptei tm 1000x100 1000x100 (4)

T.F Petea – jud. Satu Mare
T.F. Urziceni – jud. Satu Mare
T.F. Borș – jud. Bihor
T.F. Salonta – jud. Bihor
T.F. Valea lui Mihai – jud. Bihor
T.F. Vărșand – jud. Arad
T.F. Turnu – jud. Arad
T.F. Nădlac I – jud. Arad
T.F. Nădlac II – jud. Arad
T.F. Cenad – jud. Timiș

Tot pentru fluidizarea traficului în punctele de frontieră şi pentru a veni în sprijinul persoanelor care nu se deplasează cu mijloace de transport personale, începând cu aceeași dată și aceeași oră sunt operaționale pe teritoriul Ungariei, în regim permanent, două culoare de tranzit pentru transportul persoanelor cu microbuze/autocare, cu intrare în România prin P.T.F. Nădlac II – Autostradă şi P.T.F. Borş.

Reamintim că intrarea în România se va realiza în regim permanent cu respectarea condițiilor legale dispuse în contextul pandemiei. Controlul specific la intrarea în țară va fi urmat de completarea declarației pe propria răspundere, triajul epidemiologic revenind în sarcina reprezentanților Direcției de Sănătate Publică, în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuință, după caz, carantină instituționalizată.

Sursa foto: realitatea.net.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/