Învață să fii voluntar la tine acasă! ATOR te invită la un schimb de experiență

Cuib de vise 1000x100

Ești tânăr dintr-un sat din Caraș-Severin și vrei să începi să faci voluntariat la tine acasă? ATOR Banatul de Munte te invită la un schimb de experiență, în două sate europene, de tineret.

O mobilitate în două sate europene de tineret – Scoarța (jud. Gorj) și Slimnic (jud. Sibiu), o oportunitate genială pe care v-o propune ATOR Banatul de Munte.

Activitatea presupune o vizită de 4 zile în cele două comunități rurale, pentru a putea învăța mai multe despre cum arată un sat în care activitățile cu tinerii sunt organizate la ordinea zilei și voluntariatul este parte reală din povestea de viață a tinerilor care locuiesc acolo. Mai exact, în perioada 16-20 mai, ATOR  vă propune o vizită în cele cele două Sate Europene de Tineret, pentru a discuta cu tinerii de acolo, să înțelegeți mai bine cum funcționează programele de voluntariat la sat și să vă dezvoltați abilitățile de organizare a activităților cu tinerii din mediul rural.

voluntar ator

voluntar ATOR

Scopul proiectului este acela de a dezvolta și îmbunătăți activitățile de voluntariat cu tinerii, din mediul rural al județului Caraș-Severin. Prin urmare, în această vară, ATOR și-a propus să organizeze Ateliere de Voluntariat, cu tineri din 6 comunități rurale din Caraș-Severin, pentru a aduce modelele de bune practici observate la Slimnic și Scoarța chiar în Banatul de Munte.

STPT job 1000x200

Dacă vă sună interesant puteți merge cu ei, numai în cazul în care:
– aveți între 15 și 25 de ani împliniți
– locuiți în mediul rural
– sunteți interesați să faceți voluntariat în mediul rural al județului Caraș-Severin
– puteți participa la întreaga mobilitate
*condiția nu este obligatorie, dar tinerii din mediul rural vor avea prioritate la selecție

Partea și mai bună este că participarea este gratuită. Cazarea, mesele și transportul sunt asigurate de organizatori și, în caz de nevoie, se pot oferi adeverințe de participare pentru a motiva absențele școlare. Și la final veți primi și un certificat Youthpass, recunoscut la nivel european, care va atesta experiența pe care ai dobândit-o în cadrul mobilității.

„Dacă vrei să vii cu noi în mobilitate, te invităm să trimiți aplicația ta la link-ul următor până miercuri, 8 mai, la ora 12:00, pe: https://form.jotform.com/240914509534053”

Activitate desfășurată în cadrul proiectului ”Tinerii din mediul rural participă!”, finanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+ (cod proiect 2023-3-RO01-KA154-YOU-000184987).

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/