CJ Timiș modifică regulamentul privind bugetarea participativă. Autoritățile vor să redistribuie suma nefolosită

Consilierii județeni sunt chemați să modifice, prin vot, hotărârea prin care au aprobat regulamentul privind bugetarea participativă la nivelul Consiliului Județean Timiș. Prin aceasta din urmă, ei aprobaseră alocarea a un milion de lei din bugetul județului pentru proiecte de dezvoltare depuse de persoane care au domiciliul sau reședința în Timiș, în vederea îmbunătățirii calității vieții la nivelul comunității.

Pentru prima dată în istoria județului, CJ Timiș a demarat, în 2021, bugetarea participativă, program în cadrul căruia comisia de validare a declarat eligibile 16 proiecte din cele 69 înscrise. În perioada 5-21 iunie, timișenii au votat online unul dintre proiectele publicate pe platforma instituției. Conform regulamentului, valoarea estimată pentru un proiect propus s-a încadrat în suma maximă de 500.000 lei. În baza criteriului celui mai mare număr de voturi au fost selectate două proiecte câștigătoare cu suma totală de 931.278 lei: pistă de biciclete Timișoara – Dumbrăvița – Giarmata (cu suma de 500.000 lei) și Orășelul Siguranței – MINI-LUG (cu suma de 431.278).

Discuții cu privire la suma rămasă nealocată unui al treilea proiect dintre cele declarate eligibile au avut loc între consilieri, în unul din plenurile anterioare. Acesta este contextul în care are loc această modificare a regulamentului bugetului participativ.

CITEȘTE ȘI: O pistă velo și un orășel în miniatură, proiectele cele mai votate de timișeni pentru finanțare din bugetul participativ

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Având în vedere interesul cetățenilor si succesul primei ediții a bugetării participative implementate de către Consiliul Județean Timiș, propunem modificarea pct. 21 din Regulamentul privind bugetarea participativă la nivelul Consiliului Județean Timiș, astfel: «proiectele câștigătoare vor fi selectate în ordinea numărului de voturi, indiferent de domeniul din care fac parte, până la epuizarea sumei prevăzute la pct. 14 lit. a. În cazul în care valoarea totală a proiectele câștigătoare este mai mică decât suma prevăzută la pct. 14 lit. a, diferența până la epuizarea sumei va fi redistribuită primului proiect votat de cetățeni care se încadrează în suma rămasă.»”, se arată în documentele care urmează să fie supuse votului aleșilor județeni.

Cele două proiecte finanțate din bugetul participativ sunt incluse în bugetul de venituri și cheltuieli al Consiliului Județean Timiș și implementate de aparatul de specialitate al instituției. Și mai bine, intenția autorităților județene este ca anul viitor suma alocată bugetului participativ să fie majorată.

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/