Aproape 70 de proiecte, depuse spre finanțare din bugetul participativ al Timișului. Bugetul ar putea fi suplimentat în 2021

Un număr de 69 de proiecte au fost depuse de timișeni, spre finanțare din bugetul participativ, pus la bătaie de Consiliul Județean Timiș, în premieră anul acesta. Urmează jurizarea, iar din aprilie proiectele câștigătoare vor putea intra în implementare. 

Proiectele propuse vizează diverse teme. Cele mai mari sume solicitate nu depășesc 500.000 lei. Printre ideile propuse se numără o platformă web pentru dezvoltarea comunității de voluntari din județul Timiș, piste de biciclete, festivaluri de cultură, utilizarea energiilor regenerabile, o tabără de pescuit pentru copii cu cerințe speciale, cursuri de înot pentru copii sau spații de cazare pentru bolnavii de cancer.

Propunerile cetățenilor cu impact pozitiv pentru comunitate, validate prin votul timișenilor, vor fi finanțate și implementate de CJ. Bugetul participativ are o valoare de 1.000.000 lei.

leader board 728 x 90 px

„Mă bucur să văd un interes major din partea timișenilor. Multe dintre propuneri sunt pertinente și bine scrise, însă ele vor trece acum prin filtrul eligibilității. În procesul de votare vor intra doar acelea care respectă regulamentul și pot fi puse în aplicare, din punct de vedere legal, de către consiliul județean.”, a declarat Marian Vasile, administratorul public al județului.

„Mă declar mulțumit de cum a decurs până în prezent programul de bugetare participativă, iar pentru anul viitor ne gândim să mărim bugetul alocat. Implicarea cetățenilor într-un proces democratic este util comunității noastre și ne responsabilizează.”, a spus și președintele CJ, Alin Nica.

Proiectele eligibile vor fi anunțate în 4 iunie, afișate pe www.bugetareparticipativa.cjtimis.ro, urmând ca în 5 iunie să intre în procesul de votare. Proiectele câștigătoare vor fi selectate în ordinea numărului de voturi, indiferent de domeniul din care fac parte, până la epuizarea sumei prevăzute. Proiectele selectate în urma procedurii de consultare publică vor fi incluse în bugetul de venituri și cheltuieli al Consiliului Județean Timiș și implementate de aparatul de specialitate al instituției.