Drumuri vicinale asfaltate, pistă pentru biciclete și încă un teren de fotbal cu nocturnă!

primaria ctin daicoviciu

Comuna cărășeană Constantin Daicoviciu face alți patru pași către standardele europene ale zilelor noastre.

Mai multe investiții importante sunt astăzi în derulare, iar pentru altele patru se întocmesc în prezent documentele necesare obținerii finanțării. „Mi-am propus în primul rând să continui asfaltarea de drumuri vicinale. Am avut un proiect pentru 10 km, pe fonduri guvernamentale, s-a turnat asfalt. Mai sunt de făcut acostamentele și marcajul, lucruri minore. Vreau să continuăm drumurile vicinale, care sunt de mare interes pentru localnici, pentru agricultori. Am identificat mai bine de 15 km de drum vicinal, lucrăm la studiul de fezabilitate pentru a depune proiectul pentru finanțare.”, a explicat primarul Daniel Boambeș.

Un alt proiect la care se lucrează astăzi vizează amenajarea de trotuare asfaltate, căi de acces și parcări la toate instituțiile publice din toate localitățile comunei. Totodată, la Constantin Daicoviciu se va putea folosi tot mai des bicicleta. „Avem trei trasee pentru amenajarea pistei de biciclete: Prisaca – Zăgujeni, cu o lungime de 2 km, Căvăran, de la bazin la Căvărănțana, alți 2 km, și Maciova – Peștere, aproape 2 km.”, a precizat edilul-șef.

leader board 728 x 90 px

Se lucrează în același timp și la realizarea Planului Urbanistic Zonal pentru un viitor complex sportiv la Maciova, însemnând un teren de fotbal sintetic, un parc mare și o sală de sport cu toate utilitățile. „Lucrăm deja la studiul de fezabilitate.”, a adăugat primarul Boambeș.

Șeful administrației locale s-a mai gândit la ceva. Imediat după finalizarea implementării rețelelor de apă și canalizare va urma branșarea gospodăriilor la aceste rețele de utilitate publică. Vor apărea anumite săpături, multe chiar în carosabil sau trotuare. „Traversările, branșamentele de apă, racordurile de canalizare ne obligă să avem tăieri de asfalt. O să vin cu reabilitarea drumurilor comunale unde se fac aceste lucrări, plus rigole betonate pentru dirijarea și scurgerea apelor pluviale.”, a mai spus Daniel Boambeș.