Directorul Casei de Cultură Timișoara, despre scena din Parcul Rozelor: „Refacerea ei trebuie să rămână un motiv de bucurie și nu un prilej de politizare a culturii”

scena parcul rozelor

O serie de precizări din vin partea directorului Casei de Cultură Timișoara, după ce opinia publică a reacționat la faptul că Festivalul de Operă și Operetă din acest an a fost mutat din Parcul Rozelor în Piața Libertății. Motivele sunt legate de faptul că lucrările la scena distrusă de furtuna din 2017 nu sunt încă gata. 

Directorul interimar al Casei de Cultură Timișoara, Camelia Mingasson, vine cu precizări legate de lucrările care au loc în aceste luni pentru refacerea scenei din Parcul Rozelor. De la furtuna din septembrie 2017 până în 2020 nu s-a făcut niciun demers pentru demararea lucrărilor la copertină, spune Mingasson, iar în urma unei licitații care datează din 7 septembrie 2020, a fost semnat contractul cu SC Bumerang SRL, care precizează un termen de execuție de 6 luni de la începerea șantierului, după obținerea avizelor necesare.

„În perioada septembrie 2020-mai 2021 au fost obținute câteva avize necesare demarării șantierului. Cu toate acestea, aceasta nu s-a întâmplat. În mai 2021, la inițiativa Casei de Cultură a Municipiului Timișoara, au fost reluate demersurile administrative, în vederea demarării lucrărilor. Din păcate, însă, între timp, o parte dintre avize expiraseră, altele lipseau din dosar. Casa de Cultură, cu mult ajutor din partea unora dintre funcționarii primăriei, dar și al unor instituții locale, precum OCPI, a reușit completarea dosarului și demararea șantierului, în 5 iulie 2021. Conform contractului, lucrările pot dura până în ianuarie 2022. Totuși, prin bunăvoința prestatorului de servicii, care a înțeles importanța redării scenei către comunitate, este posibil ca șantierul să fie finalizat mai devreme. Deocamdată nu este menționată o dată exactă a încheierii lucrărilor.”, a explicat Camelia Mingasson.

leader board 728 x 90 px

„Refacerea scenei trebuie să rămână un motiv de bucurie și nu un prilej de politizare a culturii.”, completează Mingasson, căci, spune ea, Parcul Rozelor va reveni din nou la viață.

CITEȘTE ȘI: Festivalul de Operă și Operetă în aer liber se mută în Piața Libertății. Mai multe spectacole au fost anulate