17 migranți călăuziți de un român, depistați la frontiera cu Serbia. Unde voiau să ajungă?

migranti

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare au depistat 17 cetăţeni din India, Bangladesh şi Pakistan care intenționau să ajungă ilegal în vestul Europei, cu sprijinul unui cetăţean român. Călăuza este cercetată pentru trafic de migranţi, urmând ca la finalizarea verificărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Polițiștii i-au depistat pe migranți în 28 august, în jurul orei 2.00, în zona Dudeştii Vechi – Sânnicolau Mare, în apropierea frontierei cu Serbia. Ei se aflau într-un microbuz înmatriculat în Slovenia, condus de un cetăţean român în vârstă de 52 de ani. Autoritățile au avut suspiciuni cu privire la scopul prezenţei în zona de frontieră, așa că i-au condus pe cetățeni la sediul instituţiei pentru cercetări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic.

„În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei 17 pasageri sunt cetăţeni din India, Bangladesh şi Pakistan, toți bărbați, cu vârste cuprinse între 17 și 37 de ani. La cercetări, cetăţenii străini au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia, pe jos, fiind apoi preluaţi de către cetăţeanul român, din apropierea graniţei cu statul vecin, intenţionând să ajungă în municipiul Timişoara, cu ajutorul acestuia.”, se arată într-un comunicat al polițiștilor de frontieră.

leader board 728 x 90 px

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi de trafic de migranţi, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.