Ilegaliști pe drumurile județene. Polițiștii timișeni au reținut aproape 50 de permise de conducere, în weekend

Zeci de șoferi au rămas fără permisele de conducere și li s-au întocmit dosare penale după ce au fost prinși pe drumurile județene din Timiș încălcând legislația rutieră, la sfârșit de săptămână. Unul dintre conducătorii auto depistați la volan consumase substanțe psihoactive.

În weekend, polițiștii rutieri au constatat opt infracțiuni la regimul circulației, au reținut 48 de permise de conducere și au retras 12 certificate de înmatriculare.

Tânărul de 28 de ani care consumase substanțe psihoactive a fost depistat de polițiști în 27 august, în jurul orei 17,  pe strada Drumul Saravale din Sânnicolau Mare. El a fost testat cu aparatul drugtest. Pe numele lui a fost deschis un dosar penal pentru conducerea unui autoturism sub influența substanțelor psihoactive.

leader board 728 x 90 px

În aceeași zi, pe DJ 691, polițiștii au depistat un alt șofer, în vârstă de 42 de ani, care avea o alcoolemie de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, apoi s-a ales cu dosar pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice. Și în Timișoara, autoritățile au găsit, în weekend, doi șoferi care consumaseră alcool, pe strada Vasile Pârvan, respectiv pe bulevardul 16 Decembrie. Și lor polițiștii le-au întocmit dosar penal.

Iar la Lugoj, în 28 august, polițiștii au întocmit un dosar penal unui șofer depistat pe strada 20 Decembrie, un bărbat de 55 de ani, care avea o alcoolemie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tot la Lugoj, pe strada Țesătorilor, un alt șofer, în vârstă de 20 de ani, conducea mașina fără să aibă permis de conducere.