Patru localități din Timiș, pe anexele cu restricții suplimentare, din cauza ratei crescute de infectare cu Covid-19

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a actualizat, luni, anexele cu incidența de la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Timiș. Aceste anexe sunt întocmite pe baza ratei de infectare din ultimele 14 zile. Astfel, vor fi introduse restricții suplimentare în localitățile Denta, Dudeștii Noi și Jebel, după ce săptămâna trecută, pe anexe a intrat comuna Găvojdia. 

Potrivit deciziei CJSU, Denta intră pe anexa 3,care cuprinde localitățile cu rata de infectare mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică de 4/1.000 de locuitori. Aici, incidența este acum de 3,12 la mia de locuitori.

Principalele restricții. Sunt interzise: organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, spectacolele de tip drive-in, organizarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale, activitățile recreative și sportive în grup desfășurate în aer liber, dar și organizarea de nunți, botezuri sau mese festive. În interior, localurile sunt închise, iar restaurantele sau cafenelele din hoteluri sau pensiuni pot funcționa doar pentru cei cazați acolo.

leader board 728 x 90 px

Iar Dudeștii Noi și Jebel au fost trecute pe anexa 4, având o rată de infectare mai mare de 2, mai mică de 3 la mia de locuitori. La Dudeștii Noi, rata de infectare este de 2,51 la mia de locuitori, iar la Jebel – 2,46. Tot pe anexa 4 se mai află la ora actuală localitatea Găvojdia. Măsurile adoptate luni se aplică de marți, 31 august.

Principalele măsuri aplicate. Competițiile sportive își pot desfășura activitatea în spații deschise/închise, cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă  a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 m între persoane; organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 2.500 de spectatori și cu purtarea măștii de protecție. Sunt permise activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber, cu participarea a cel mult 30 de persoane care nu locuiesc împreună. La evenimente private (nunți, botezuri, mese festive) este permisă participarea a maximum 150 de persoane în spații deschise sau participarea a cel mult 100 de persoane în spații închise.

De asemenea, organizarea de cursuri de instruire, workshop-uri pentru adulți, inclusiv pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene și conferințe este permisă cu participarea a cel mult 150 de persoane în interior, respectiv 200 în exterior. Iar organizarea și desfășurarea adunărilor publice, organizarea de mitinguri și demonstrații este permisă cu participarea unui număr maxim de 100 de persoane. Activitatea în baruri, cluburi şi discoteci este permisă fără a depăşi 70% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă toate persoanele sunt vaccinate.

Potrivit DSP Timiș, rata de infectare în Timiș este de 0,54 la mia de locuitori. La Timișoara, rata a urcat la 0,58/1.000 locuitori. În ultimele 24 de ore, în Timiș au fost confirmate cu Covid 34 de persoane. Internate în spitale sunt 92 de persoane, iar la ATI – 22.

CITEȘTE ȘI: Prima comună din Timiș care intră din nou sub restricții suplimentare, la două luni de când nicio localitate nu s-a mai aflat sub măsuri limitative cauzate de rata de infectare