Prima comună din Timiș care intră din nou sub restricții suplimentare, la două luni de când nicio localitate nu s-a mai aflat sub măsuri limitative cauzate de rata de infectare

gavojdia 2

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a introdus localitatea Găvojdia pe anexele cu restricții, din cauza ratei de infectare care a depășit 2 la mia de locuitori. Este prima localitate care intră pe această listă cu măsuri restrictive suplimentare la două luni de când nicio comună sau oraș nu a mai înregistrat rate mari de infectare. 

La Găvojdia, autoritățile au raportat luni o rată de infectare de 2,40 la mia de locuitori.

„În cadrul ședinței de astăzi, UAT Găvojdia a fost introdusă pe anexele cu restricții, fiind introdusă pe anexa 4, anexă cuprinzând localitățile unde rata de infecție este mai mare de 2/1.000 de locuitori, dar mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori. Măsurile adoptate astăzi se vor aplica începând de mâine, 24.08.2021. În restul UAT-urilor din județul Timiș se aplică în continuare măsurile generale din HG 826/2021.”, se arată într-un comunicat transmis de Prefectura Timiș.

leader board 728 x 90 px

Potrivit reglementărilor în vigoare, în localitățile unde incidența este mai mare de 2/1.000 de locuitori, sub 3 la mie, se aplică următoarele măsuri: competițiile sportive se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minimum un metru între persoane. Sunt permise activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber, cu participarea a cel mult 30 de persoane care nu locuiesc împreună.

La evenimente private (nunți, botezuri, mese festive) este permisă participarea a cel mult 150 de persoane în spații deschise sau participarea a maximum 100 de persoane în spații închise. Activitatea în baruri, cluburi şi discoteci este permisă fără a depăşi 70% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă toate persoanele sunt vaccinate. Activitatea operatorilor economici care administrează săli de jocuri este permisă fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului, fiind permis accesul persoanelor vaccinate cu schemă completă de vaccinare.

Potrivit DSP Timiș, rata de infectare în Timiș este de 0,25 la mia de locuitori. În  Timișoara, incidența este de 0,29.

CITEȘTE ȘI: Timișul, liber de restricții suplimentare. Rata de infectare în județ a coborât la 0,06 la mia de locuitori

Foto: lugojexpres.ro