Trei idei inedite, propuse în contextul Timișoara 2023, finanțate cu câte 5.000 de euro

hack flight festival

Programatori, specialiști, creativi, investitori, autorități publice și mediul de afaceri sunt aduși în același loc în cadrul unui eveniment care are drept scop găsirea de soluții care răspund provocărilor cu care Timișoara se confruntă în contextul în care va deține titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2023. Trei cele mai bune idei vor fi recompensate cu câte un premiu în valoare de 5.000 euro.

Un eveniment inedit are loc la Timișoara, de astăzi până miercuri, în cadrul Flight Festival. Este vorba de „Cultural to Business Hackathon”, un eveniment care reunește reprezentanți ai sectoarelor industriilor culturale și creative, Tech și de afaceri (turism și ospitalitate) sub același acoperiș, gândind și dezvoltând abordări culturale pentru noile inițiative de afaceri.

Hackathonul este gratuit și se adresează atât persoanelor implicate deja în sectorul ICC, cât și persoanelor specializate în tehnologie (aplicații, algoritmi), orice reprezentant al sectorului Tech (smart), marketing și comunicare, afaceri (turism și ospitalitate) și management. Timp de trei zile, programatori, specialiști, creativi, investitori, autorități publice și mediul de afaceri sunt aduși în același loc pentru a găsi împreună soluții care răspund provocărilor cu care Timișoara se confruntă în contextul în care în anul 2023 va deține titlul de Capitală Europeană a Culturii”, au informat organizatorii.

leader board 728 x 90 px

La finalul evenimentului, desfășurat la Iulius Town, primele trei soluții care au obținut cel mai bun punctaj vor fi recompensate cu câte un premiu în valoare de 5.000 de euro.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Primăria Timișoara, în cadrul unui proiect european ce are scopul de a crește capacitatea a trei sectoare (turism, cultură și creativitate și smart city) de a acționa în contextul Capitală Europeană a Culturii.