Primăria Timișoara anunță începerea construcției unei noi creșe în zona de nord

cresa timisoara

În zona de nord a Timișoarei va fi construită o nouă creșă, în urma unei investiții care se ridică la 5,6 milioane de lei, bani europeni. Primăria anunță că a semnat contractul de execuție a lucrărilor, care ar trebui finalizate în cel mult un an și jumătate.

Vești bune pentru părinții care locuiesc în zona de nord a orașului de pe Bega. Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, a anunțat că vineri a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor de construcție a unei noi creșe care se va ridica pe un teren al instituției de pe str. Ion Ionescu de la Brad. Aceasta este prima creșă pe care Primăria Timișoara o construiește în ultimii opt ani.

Firma care a câștigat licitația, Avasi Prodcom, are 18 luni la dispoziție să ridice noua creșă. Aceasta va avea 29 de locuri și va costa 5,6 milioane de lei, banii provenind din fonduri europene.

celtic transilvania 1000x100px

Știm că numărul de locuri în creșele de stat din Timișoara este insuficient și de aceea ne grăbim să satisfacem cerințele timișorenilor. Anul acesta vom da drumul lucrărilor de construcție a încă două noi creșe – pe Bogdăneștilor și în Ciarda Roșie –, iar alte două le vom construi cu ajutorul CNI. Totodată, pregătim documentația și pentru altele noi, astfel încât în următorii ani să dublăm numărul de locuri în creșele de stat din oraș. Copiii Timișoarei trebuie să aibă acces la o infrastructură educațională modernă și sigură, iar rolul nostru e să ne asigurăm că putem să le oferim acest lucru.”, a declarat Ruben Lațcău.