Se anunță noi lucrări pe drumurile din Ticvaniu Mare!

lucrari ticvaniu mare

Noi lucrări stau să înceapă la Ticvaniu Mare de luna viitoare, după ce încă din noiembrie 2020, pe o porțiune din DJ 581, de la intersecția cu DJ 586 A (Secășeni) și până la cea cu DN 57 (Grădinari), se execută reparații și modernizări ce ar urma să se încheie în decembrie 2021.

La jumătatea lunii iulie, la solicitarea edilului Ciprian Măceșanu, Consiliul Județean Caraș-Severin a dat în administrarea Primăriei Ticvaniu Mare, pe o perioadă de cinci ani, un tronson de 5,9 kilometri din DJ 586 A, drum ce tranzitează localitatea Secășeni și duce până la limita cu unitatea administrativ-teritorială Dognecea.

Primarul comunei Ticvaniu Mare, Ciprian Sebastian Măceșanu, spune că prin preluarea în administrare a acestui tronson de aproape 6 kilometri se dorește reabilitarea și modernizarea acestuia, cu fonduri europene sau guvernamentale. Până când vor fi identificate însă și sursele de finanțare, Primăria Ticvaniu Mare va executa, din toamnă, reparații pe 2,25 de kilometri din cei 5,9 km luați în administrare. „Vom face din septembrie reparații pe o porțiune din intravilanul și extravilanul localității Secășeni, pe DJ 586 A, care mi-a fost dată în administrare. Mai exact, vom face reparații prin plombare, prin tehnica stropiri succesive cu piatră și emulsie.”, ne-a declarat primarul comunei Ticvaniu Mare.

În primăvara acestui an, lucrări similare de plombare au fost efectuate și pe DC Ticvaniu Mare – Cârnecea, Primăria alocând pentru repararea celor 7,5 kilometri suma de 20.000 de lei. „Pe acest drum am intervenit în primăvară, l-am plombat și se poate circula pe el în bune condiții. Dorința mea este ca pe viitor să găsim soluții financiare prin accesarea unor programe naționale de investiții sau programe europene pentru reabilitarea și modernizarea acestui drum, dar și pentru cel luat de noi în administrare de la CJ Caraș-Severin. Până atunci însă, vom face lucrări de întreținere, vom interveni pentru a curăța de vegetație acostamentele celor două drumuri și pentru a repara și șanțurile.”, a precizat Ciprian Sebastian Măceșanu.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/