VIDEO. Fără mașini pe liniile de tramvai din centrul Timișoarei. Decizie importantă luată de Primărie pentru traficul din zona catedralei

trafic centru2

Primăria Timișoara a luat decizia de a nu le mai permite șoferilor să vireze la stânga pe liniile de tramvai de lângă Catedrala Mitropolitană spre Spitalul de Copii. Reprezentanții instituției susțin că circulația tramvaielor era perturbată de coloanele de mașini oprite la semafor.

Schimbări în ceea ce privește modul în care se circulă în centrul Timișoarei. Comisia de circulație a Primăriei a decis să nu mai permită șoferilor să vireze la stânga pe liniile de tramvai de lângă Catedrala Mitropolitană spre Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”.

Reprezentanții instituției explică faptul că, în anul 2016, a fost luată o decizie temporară în acest sens, în timpul șantierului de la pasajul Jiul. Însă, până în prezent, nu s-a revenit asupra acelei decizii luate provizoriu.

leader board 728 x 90 px

Astfel, traficul auto perturba circulația tramvaielor. Tramvaiele nu mai puteau opri în dreptul refugiului din stația de lângă Catedrala Mitropolitană din cauza coloanelor de mașini. Căile de transport ale orașului sunt ale tuturor, fie că suntem șoferi, pietoni, bicicliști sau folosim mijloacele de transport în comun. În baza acestui deziderat și având în vedere faptul că realitatea din trafic arată că, după darea în funcțiune a pasajului Jiul nu mai există o nevoie obiectivă de a menține 2 benzi de viraj de stânga, dintre care una afectează negativ circulația tramvaielor, Comisia de circulație a stabilit revenirea la situația anterioară deciziei din 2016 și interzicerea accesului autovehiculelor pe linia de tramvai. Astfel, circulația tramvaielor va fi mult îmbunătățită în zonă, fără ca șoferii să aibă de suferit.”, informează Primăria Timișoara.

Reprezentanții instituției anunță și că urmează să fie ajustați timpii de semaforizare, astfel încât și traficul spre stânga, și pietonii să beneficieze de timp suplimentar pentru traversare. Primăria Timișoara a realizat și o simulare de trafic care ia în calcul redistribuirea unui procent din traficul de pe podul Maria (bd. 16 Decembrie) pe breteaua de coborâre pe splaiul Nicolae Titulescu către str. Jiul, de unde sunt permise toate mișcările.