Alexandru Sporea vrea transparență totală în Primăria Forotic și taxe plătite la timp de cetățeni!

primaria forotic

Unul dintre cei mai tineri primari din Caraș-Severin vrea să schimbe percepția cetățenilor vizavi de instituția pe care o conduce de aproape un an. Alexandru Sporea își dorește ca relația cu cetățenii să fie una cât mai deschisă, iar pe această cale îi invită pe localnici să participe la ședințele de Consiliu Local.

Alexandru Sporea vrea transparență totală în Primăria Forotic și consideră importantă participarea unui număr cât mai mare de cetățeni în cadrul ședințelor de Consiliul Local, acolo unde sunt dezbătute problemele comunității, dar și proiectele ce urmează a fi implementate în următorii ani în comună. În același timp, Sporea și-a mai propus ca ședințele de Consiliu Local să se organizeze de acum înainte și în afara Primăriei, iar un prim pas în acest demers urmează să aibă loc marți, 24 august, când consilierii locali vor dezbate proiectele de pe ordinea de zi în cadrul școlii primare din localitatea Comorâște.

Având în vedere eticheta clasei politice, a primarului care «face numai pentru el», inițiez o schimbare și o transparentizare la nivelul Primăriei Forotic tocmai pentru că nu am niciun interes personal, nu am ce și nu vreau să ascund nimic! Îmi asum tot ceea ce zic și fac, chiar dacă ceilalți colegi nu au înțeles că împreună suntem în slujba oamenilor, împreună trebuie să identificăm și să rezolvăm problemele. Doresc organizarea ședințelor de Consiliu Local în afara Primăriei, între cetățeni, ascultând și ținând cont numai de părerea și problema reală a comunei”, scrie primarul Alexandru Sporea pe contul său de socializare.

leader board 728 x 90 px

Pe de altă parte, edilul consideră că unde-i lege nu-i tocmeală, și indiferent de nume sau de statutul social, taxele și impozitele locale trebuie plătite, iar datoriile – recuperate. „Primarul ți-a trimis notificare de plată!? Greșit! Toate plățile au fost înregistrate în sistem, Curtea de Conturi a dispus măsuri de recuperare a sumelor, iar persoana responsabilă este agentul fiscal, care răspunde, conform legii, dacă aceste măsuri nu sunt puse în aplicare. Toți suntem egali și trebuie să plătim taxe!”, mai notează primarul din Forotic.