Timișoreanul Cristian Măcelaru va fi ambasador al Capitalei Europene a Culturii din partea CJ Timiș

alin nica cristian macelaru

Președintele CJ Timiș, Alin Nica, a anunțat că directorul muzical al Orchestrei Naționale a Franței, Cristian Măcelaru, va fi ambasador al Capitalei Europene a Culturii din partea Consiliului Județean Timiș. Intenția autorităților județene este ca în 2023 să aducă în orașul de pe Bega orchestra Franței, în cadrul Festivalului „George Enescu”.

„Am convenit cu Cristian Măcelaru să fie ambasador al Capitalei Europene a Culturii din partea Consiliului Județean Timiș și în cadrul Festivalului George Enescu să reușim să aducem această prestigioasă orchestră de renume mondial aici, la Timișoara. Realizarea unei secțiuni a Festivalului George Enescu la Timișoara a fost anunțată chiar de ministrul Culturii, anul trecut. E adevărat, infrastructura lasă de dorit, încă nu sunt progrese cu reabilitarea Filarmonicii Banatul, dar chiar și așa, nu renunțăm la această idee.”, a declarat Alin Nica, președintele CJ Timiș.

CITEȘTE ȘI: Festivalul de muzică „George Enescu” va avea loc la Timișoara, în 2023. Alin Nica: „Ministrul Culturii m-a asigurat”

leader board 728 x 90 px

În ceea ce privește reabilitarea Filarmonicii Banatul, contractul pentru proiectare a fost semnat încă din primăvara anului 2019, cu o valoare de aproape 500.000 de lei. Documentația prevedea inclusiv construcții noi de sticlă, însă Comisia de monumente nu le-a avizat. Consiliul local și-a dat acceptul pentru demararea investiției de acum aproape 2 ani, iar de atunci nu s-au mai făcut pași înainte.

CITEȘTE ȘI: Universitatea de Vest din Timișoara îi acordă lui Cristian Măcelaru titlul de Doctor Honoris Causa