27 de directori de unități de învățământ din Timiș au renunțat la funcții. Inspectoratul școlar, nevoit să numească alte persoane până la organizarea concursului

Un număr de 27 de directori, plus alți șapte directori adjuncți ai unor unități de învățământ din județul Timiș au decis să renunțe la funcții, înainte de începerea noului an școlar. În aceste condiții, Inspectoratul Școlar Timiș a fost nevoit să numească alte persoane, până la organizarea concursului, în luna octombrie.

Pregătiri pentru începerea noului an școlar în județul Timiș. Marin Popescu, inspectorul școlar general al județului Timiș, a anunțat că, la mijlocul acestei luni, au fost numite noi persoane în funcția de director la 27 de unități de învățământ, după ce profesorii care ocupau aceste posturi au decis să renunțe la ele, invocând diferite motive. De asemenea, și alți șapte directori adjuncți au renunțat la funcții.

În aceste condiții, Inspectoratul Școlar Timiș a numit noi directori până la organizarea concursului pentru ocuparea acestor funcții de către Ministerul Educației, la data de 14 octombrie.

leader board 728 x 90 px

În 14 septembrie se scot posturile de directori la concurs, se anunță public că posturile au fost scoase la concurs, se depune dosarul de înscriere la concurs și în 14 octombrie este proba scrisă, care se va desfășura în aceleași condiții ca și examenele naționale. Se obține un punctaj minim și durează o perioadă lungă, de vreo trei luni de zile, în care au loc interviurile, pentru că nu poți să faci într-o săptămână interviuri cu 200 de persoane. S-ar putea să fie și situații în care vom scoate la concurs postul de directori, dar nu vom avea candidați”, a explicat Marin Popescu.

La nivelul județului Timiș funcționează 181 de unități de învățământ cu personalitate juridică. Noul an școlar va începe la data de 13 septembrie, în format fizic.