Festivalul de Operă și Operetă în aer liber se mută în Piața Libertății. Mai multe spectacole au fost anulate

opera
po 1000x100px (4)

Directorul Operei Naționale Române din Timișoara anunță că trei spectacole programate în aer liber între 27 și 29 august, în cadrul Festivalului de Operă și Operetă, nu se vor mai ține. Acestea ar fi trebuit să fie puse în scenă în Parcul Rozelor, însă lucrările de acolo nu sunt încă gata. Celelalte spectacole din cadrul festivalului se vor muta în Piața Libertății. 

Cele trei spectacole care se anulează sunt: Scripcarul pe acoperiș, de Jerry Bock (programat inițial pentru vineri, 27 august), Contesa Maritza, de Emmerich Kalman (sâmbătă, 28 august) și Cavalleria rusticana, de Pietro Mascagni – care ar fi trebuit să aibă loc în 29 august.

Festivalul de Operă și Operetă ar fi trebuit să se desfășoare pe scena din Parcul Rozelor, după cum a fost obișnuința. Lucrările de refacere a scenei au demarat la mijlocul lunii iulie, la patru ani de când a fost distrusă de furtună. Autoritățile au anunțat că ar fi vrut ca aceasta să fie gata până la Ziua Timișoarei, în 3 august. Nici acum lucrările nu sunt finalizate.

Alte trei spectacole din cadrul festivalului care ar fi trebuit să se țină în Parcul Rozelor se mută pe scena din Piața Libertății. Este vorba despre cele prevăzute pentru perioada 3-5 septembrie, care se vor desfășura, așadar, în Libertății, după următorul program: vineri, 3 septembrie, ora 20.30 – Le Nozze di Figaro (Nunta lui Figaro), de Wolfgang Amadeus Mozart; sâmbătă, 4 septembrie, ora 20.30 – La Boheme (Boema), de Giacomo Puccini, iar duminică, 5 septembrie, ora 20.30 – Liliacul, de Johann Strauss.

Intrarea la spectacolele din cadrul festivalului este gratuită.

CITEȘTE ȘI: O nouă ediție a Festivalului de operă și operetă, la Timișoara. Vor fi 6 zile de spectacole în aer liber