La un pas să reînceapă lucrările de modernizare a trotuarelor din jurul Catedralei Mitropolitane din Timișoara

Primăria Timișoara este la un pas să reînceapă lucrările de modernizare a trotuarelor din jurul Catedralei Mitropolitane, care au fost sistate de noua administrație. Viceprimarul Ruben Lațcău spune că s-a ajuns în punctul alegerii modelului de piatră necesar pentru pavare.

Zona din jurul Catedralei Mitropolitane din Timișoara a intrat în șantier în toamna anului trecut, în perioada în care în centrul orașului au apărut trotuarele „șotron”. Însă lucrările au fost sistate de noua administrație, după ce s-a constatat că nu a existat niciun aviz eliberat de Direcția de Cultură Timiș și nu au mai fost reluate nici până în acest moment.

Aici, după cum știți, au fost comise niște ilegalități pe care trebuia să le curățăm, să zicem. Am purtat mai multe discuții inclusiv cu Societatea de Drumuri Municipale, cu Mitropolia Banatului”, a declarat Dominic Fritz, primarul Timișoarei, săptămâna trecută.

leader board 728 x 90 px

Pe de altă parte, Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, spune că sunt șanse ca lucrările de modernizare a trotuarelor din jurul Catedralei Mitropolitane să înceapă în viitorul apropiat. Asta în condițiile în care municipalitatea a ajuns în stadiul de a alege modelul de piatră care va fi folosit pentru pavare, urmând să se realizeze comanda către furnizor.

În acest moment se alege modelul de piatră exact și se face o comandă către furnizorul de piatră. Deci situația este practic pe ultima sută de metri”, a explicat Ruben Lațcău.