Cîțu anunță că Executivul a alocat 1 milion de euro pentru centura de vest a Timișoarei

Guvernul a alocat un milion de euro pentru realizarea studiului de fezabilitate aferent centurii de vest a Timișoarei, a anunțat premierul Florin Cîțu. Prim-ministrul mai spune și că săptămâna viitoare va fi semnat contractul de proiectare pentru noua descărcare din autostrada A1 spre Timișoara în dreptul localității Sânandrei.

Anunțurile și promisiunile au fost lansate de premier după întâlnirea avută la Palatul Victoria cu președintele CJ Timiș, Alin Nica. Discuțiile au vizat proiectele strategice pe care administrația județeană vrea să le impună în Timiș.

„Avem în vedere infrastructura – centura, autostrada Moravița-Timișoara, dar și sănătatea și cultura. Alin Nica mi-a vorbit despre necesitatea reabilitării spitalului județean și construcția sălii polivalente și a stadionului, iar eu l-am asigurat de sprijinul meu și al Guvernului. Una dintre veștile bune care urmează să se concretizeze chiar săptămâna viitoare este semnarea contractului de proiectare pentru noua descărcare din autostrada A1 spre Timișoara în dreptul localității Sânandrei. Pentru municipiul reședință de județ a mai fost alocat 1 milion de euro cu care va fi făcut studiul de fezabilitate pentru cel de-al treilea tronson din centura ocolitoare.”, a anunțat Florin Cîțu.

CNAIR a anunțat, în 7 ianuarie, că a desemnat câștigătorul pentru proiectarea și execuția drumului de legătură A1 Arad-Timișoara-DN69. Este vorba despre Todini Costruzioni Generali S.p.A, iar valoarea contractului este de aproape 190 de milioane de lei fără TVA. Durata de execuție a contractului este de 24 luni, din care 6 luni – perioadă de proiectare și 18 luni – perioadă de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor este de 84 de luni.

Traseul drumului de legătură are o lungime de 10 km și începe cu circa 300 m înaintea intersecției existente dintre drumurile DJ 692 si E671 (DN 69), cu amenajarea unui nod rutier și se dezvoltă pe direcția Nord-Est spre Autostrada A1.

CITEȘTE ȘI: Pregătiri pentru exproprierile de pe traseul noului drum de legătură Timișoara – autostrada A1

În privința viitoarei centuri de vest a Timișoarei, săptămâna trecută a fost semnat ordinul de începere a activităților din contractul pentru studiul de fezabilitate. Centura de vest ar urma să aibă 14 km. Proiectantul care realizează documentația este Search Corporation SRL, valoarea contractului fiind de peste 3,6 milioane de lei fără TVA. Studiul de fezabilitate va fi finalizat și predat în 12 luni de la data de începere a contractului.

CITEȘTE ȘI: Licitația pentru proiectarea sălii polivalente cu 16.000 de locuri, contestată. Câte firme au depus oferte?

În privința stadionului, a fost realizat studiul de prefezabilitate, iar din cele patru variante propuse de specialiști au fost selectate două care vor merge mai departe în analiză la faza de SF. Cel mai repede, dacă procedurile se vor desfășura fără obstacole, anunța Alin Nica în toamna anului trecut, stadionul ar putea fi gata în 2024.