Viitorul stadion de la Timișoara, operat de un privat specializat. Când spune noul șef de la CJT că ar fi putea fi funcțional

Două dintre cele patru variante propuse de specialiști pentru viitorul stadion din Timișoara vor merge în analiză în faza de studiu de fezabilitate, iar dacă procedurile se vor desfășura fără obstacole, stadionul ar putea fi realizat până în 2024. 

Alin Nica a mers la Compania Națională de Investiții ca să verifice stadiul în care se află proiectul stadionului și cel al sălii polivalente.

„Stadionul e mai avansat decât sala polivalentă. S-a realizat studiul de prefezabilitate, iar din cele patru variante propuse de către specialiști au fost selectate două care vor merge mai departe în analiză la faza de SF. Stadionul va avea 32.000 locuri și ceea ce am solicitat conducerii CNI a fost ca să aibă în vedere proiectanții ca operarea acestui stadion să fie cât mai ieftină. Valoarea celor 4 variante oscilează între 100 și 140 milioane euro, o valoare destul de mare, chiar un pic mai mare decât cea a stadionului Ghencea, iar cele două variante selectate au valori – una de 104 milioane, iar cealaltă de 111 milioane euro.”, a explicat Alin Nica, președintele ales al CJ Timiș.

Liberalul spune că cele două obiective, odată realizate, ar trebui să fie operate de un privat care să aducă evenimente acolo, astfel încât să le pună cât mai bine în valoare: „Varianta cea mai fericită pentru noi este o să dam la un operator privat și el să se ocupe din perspectiva managementului privat, iar noi să încasăm concesiune sau redevență. Să avem operatori privați specializați care pot să opereze astfel de investiții. La fel cum există și în Occident, stadionul lui Ajax. Poate vin firme specializate care sunt interesate de propunerea noastră.”

Dacă etapele următoare legate de realizarea SF-ului pot fi parcurse până la finalul anului, în prima parte a lui 2021 ar putea avea loc licitația de proiectare și execuție a stadionului. În acest caz, în 2023-2024 ar trebui să fie gata. În privința sălii polivalente, Nica speră ca până la sfârșitul lui 2020 să fie selectat proiectantul „și poate chiar câteva variante de lucru pe care să le analizăm”.

Foto: unsplash.com

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/