Câte o sută de mii de lei, contribuția candidaților PSD la Timișoara și județ, în campania electorală

Raportările cu privire la contribuțiile din campania electorală depuse de social-democrații din Timiș indică faptul că Voichița Lăzureanu, candidatul PSD la Primăria Timișoara, a cheltuit 97.000 lei, în timp ce Călin Dobra a decartat, tot din venituri proprii, 100.000 de lei în trei tranșe inegale. 

Primarii PSD din județ au contribuit cu sume cuprinse între 3 și 10.000 lei. Victor Malac, de la Dumbrăvița, a cheltuit ceva mai mult, 11.150 de lei din venituri proprii. Candidații de pe lista consilierilor județeni au contribuit, în general, cu sume cuprinse între 4 și 10.000 lei. Cei mai mulți bani au venit de la Petru Andea – 15.000 lei, Deian Plavoșin, Aura Danielescu, Nicu Bădina și Andrei Manea – câte 20.000 lei. De la PSD, în viitorul CJT se vor regăsi Călin Dobra, Mihai Ritivoiu, Aura Danielescu, Dan Idolu, Sabin Bociu, Ioan Sorincău și Petru Andea.

Situația este similară și în rândul candidaților PSD la CL Timișoara. Cu cei mai mulți bani au contribuit Luminița Țundrea, Gabriela Popovici și Andra Lăpădatu – fiecare cu câte 15.000 lei. PSD va fi reprezentat în CLT de Sebastian Răducanu, Sorin Ionescu și Andra Lăpădatu.

Pro Romania a cheltuit în campanie, în Timiș, aproximativ 700.000 lei. 85.150 de lei a reprezentat contribuția din veniturile proprii ale candidatului la șefia CJ Timiș, Adrian Pau. Medicul Marius Craina, candidatul pentru Primăria Timișoara, a raportat 61.500 lei din venituri proprii și încă 50.000 lei din împrumut.

Au fost cu dare de mână și Roxana Iliescu, aflată pe numărul doi pe lista consilierilor locali pentru Timișoara, după Marius Craina. Ea a contribuit în campanie cu 33.450 lei. Aceeași sumă a fost dată și de Adam Crăciunescu, fost director Romsilva, care însă a ratat un post de consilier local. La județ, cea mai mare contribuție a avut-o Nelu Dica – 147.000 lei, aflat pe locul 6 în lista de candidați. La CJT Pro România va avea trei reprezentanți: Radu Pau, Nicolae Birău și Valentin Korman.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/