Demisii în PSD Timiș, după eșecul în alegeri. Simonis: „Am regretat că am intrat târziu în cursa electorală”

PSD Timișoara se restructurează după înfrângerea în alegerile locale. Organizația are un nou președinte interimar, în persoana lui Mihai Ritivoiu, iar de la județ mai mulți lideri au renunțat la funcțiile pe care le ocupă.  

Consilierul județean Mihai Ritivoiu este noul președinte interimar al PSD Timișoara, după demisia lui Florică Bârsășteanu din fruntea organizației. Romanița Jumanca, președintele OF PSD Timiș a demisionat din funcție, iar Ramona Olteanu, vicepreședintele PSD Timiș, a renunțat la funcție și la calitatea de membru în partid. De asemenea, Francisc Boldea, președintele PSD Lugoj, a făcut un pas în spate după ce a pierdut Primăria Lugoj.

CITEȘTE ȘI: Călin Dobra îi cere lui Francisc Boldea să plece din fruntea PSD Lugoj și din CL. Boldea: „Ne-a făcut de rușine”

„Am regretat că am intrat târziu în cursa electorală. Noi aveam alt candidat de un an, dar a plecat. Voichița Lăzureanu a avut un program european și coerent și s-a prezentat admirabil. Călin Dobra a făcut un scor peste cel al partidului, dar era clar că nu puteam câștiga acele alegeri. Dreapta a câștigat și îndemn să se apuce de treabă. Cerem ca majoritatea să vină urgent cu doi viceprimari și doi vicepreședinți. Procentul județean nu ne mulțumește”, a declarat Alfred Simonis, președintele PSD Timiș.

Simonis spune că va candida pentru un nou mandat de deputat, însă deocamdată partidul nu i-a stabilit locul pe liste.

În urma alegerilor din 27 septembrie, PSD a obținut în județ 38 de primării plus una prin alianță. Duminică, 11 octombrie, se repetă alegerile la Orțișoara, după ce candidații PSD și PMP au obținut același număr de voturi. PSD a obținut la CL Timișoara 3 mandate, iar în viitorul CJ Timiș va avea 7 consilieri. Voichița Lăzureanu a obținut 6,25% din voturi la Primăria Timișoara, iar Călin Dobra – 18%.