Călin Dobra îi cere lui Francisc Boldea să plece din fruntea PSD Lugoj și din CL. Boldea: „Ne-a făcut de rușine”

Vicepreședintele PSD Timiș, Călin Dobra, președinte în funcție al CJ Timiș, îi cere lui Francisc Boldea, primar în exercițiu al Lugojului, să se retragă de la conducerea filialei de partid și să renunțe la mandatul de consilier local obținut în alegerile locale.

Dobra susține că PSD Lugoj are nevoie de o schimbare și că scorul obținut de Francisc Boldea în 27 septembrie indică „îndepărtarea de cetățeni, refuzul constant de a vedea realitatea și autoizolarea”.

„Rezultatul (…) ne arată clar că s-a încheiat o etapă pentru Lugoj. Sper ca acest final să fie tratat cu luciditate, nu cu orgoliu, pentru că urmează o perioadă în care trebuie să construim, nu să demolăm. Îi mulțumesc domnului Francisc Boldea pentru dedicarea sa din toți acești ani, însă PSD Lugoj trebuie să își propună o altfel de politică pentru viitor, cu o echipă nouă și consilieri locali aplecați asupra nevoilor cetățenilor”, a spus vicepreședintele PSD Timiș, Călin Dobra.

leader board 728 x 90 px

În replică, Francisc Boldea îi transmite că: „Îi cer și eu același lucru, că ne-a făcut de rușine. Eu am terminat pe locul 2, el pe 3. Și PSD Lugoj a terminat pe locul 2, sper să nu se amestece și aici și să își vadă de treaba lui în județ. E prima dată când se înscrie și el la un concurs, până acum toată viața a fost numai pe liste. Eu de 3 ori am câștigat numai individual. Dânsul niciodată nu a câștigat pe numele lui. 40% la 18% e cea mai mare rușine pentru noi. Noi am câștigat cu Grindeanu în 2016. Eu am câștigat de 3 ori, nu am câștigat a patra oară, dar suntem a doua formațiune pe oraș, avem 4 consilieri locali. Timișoara are numai 3.”

Francisc Boldea, primar în Lugoj din 2008, a pierdut alegerile locale cu aproximativ două mii de voturi obținute, în timp ce liberalul Claudiu Buciu a fost votat de peste șapte mii de lugojeni. PSD va avea în CL Lugoj 4 consilieri, în timp ce PNL – 11, USR PLUS – 3, iar PMP – un consilier.

Călin Dobra a pierdut cursa pentru președinția CJ Timiș, situându-se pe locul trei cu peste 48 de mii de voturi, în timp ce liberalul Alin Nica a obținut peste 100 de mii de voturi. Întrebat dacă vizează o poziție în filiala PSD Lugoj, Călin Dobra a declarat că „deocamdată, nu”.